“Три кроки до миру”: Зеленський звернувся до глав країн G7

Президент запропонував скликати спеціальний саміт

Президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів країни “Великої сімки” – назвав три кроки, які, на його переконання, прискорять настання миру.

Вони такі:

  • Перший – нова сила. Україна потребує сучасних танків. Зеленський попросив G7 відкрити цю оборонну можливість для України.

“Це реально зробити вже зараз. Україна потребує незмінної підтримки артилерією. Гарматами та снарядами – це те, що не допустить ескалації з російського боку. Ми потребуємо більше реактивної артилерії та більш далекобійних ракет. Що результативнішими будемо ми з такою зброєю, то коротшою буде російська агресія”, – сказав Зеленський.

  • Другий – нова міцність. Україна має зберегти й наступного року фінансову, енергетичну та соціальну стабільність.

“Зокрема, надійний захист української енергетики від російських ракет та іранських дронів буде захистом усієї Європи, оскільки цими ударами росія провокує гуманітарну й міграційну катастрофу не лише для України, а й для всього ЄС”, – зазначив президент.

  • Третє – нова дипломатія.

“Україна завжди була лідером переговорних зусиль і робила все, щоб зупинити російську агресію”, – зауважив глава держави.

Зеленський зауважив, що на саміті G20 в Індонезії він запропонував українську формулу миру – 10 чітких пунктів, які цілком реально виконати.

“Я пропоную скликати спеціальний саміт – Global Peace Formula Summit, – щоб визначитись, як і коли ми зможемо реалізувати пункти української формули миру. Пропоную вам, як і іншим сумлінним державам, проявити своє лідерство в реалізації формули миру загалом або конкретних її пунктів”, – наголосив Зеленський.

Читайте також: Чорногорія надає 11% від власного оборонного бюджету на підтримку України.

Дивіться також відео: 

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *