Троє загиблих та багато потерпілих внаслідок удару касетними снарядами по Харкову: що кажуть очевидці трагедії (Відео)

За фактом обстрілу вже відкрили кримінальне провадження

Троє загиблих, 23 поранених через вранішні обстріли Харкова. росіяни знову поцілили по місту. Вибухи пролунали о пів на десяту. За попередніми даними правоохоронців – по місту вдарили касетними боєприпасами. Вони влучили в один з найбільших торговельних центрів Харкова поряд із зупинкою громадського транспорту.

Погорілі автівки, посічені уламками крамнички. Люди, які опинилися неподалік місця вибуху, кажуть, що вижили дивом.

“Тут уже горіла машина, лежала обгоріла людина, ось за машиною. Горів повністю, весь горів, кричав, просив допомоги. Тут були люди, намагалися тушити з вогнегасника. Судячи з усього, нас врятувала машина”, – сказав свідок обстрілу Юрій.

Це один із найбільших торговельних майданчиків сходу України. Поряд – виходи з метро та зупинка громадського транспорту.

“Як раз тролейбус приїхав, люди тільки почали виходити і залетіла ракета. Людей дуже багато було, поранених дуже багато було. Поранених у метро тягли, кого могли, тут швидка приїхала. Допомагали, чим можемо. Все в крові”, – зауважив свідок обстрілу Хайвар.

За фактом обстрілу вже відкрили кримінальне провадження. Статті – порушення законів і звичаїв війни та умисне вбивство. Попередньо загинули троє. Один із них – продавець крамнички. Ще одна людина згоріла в автівці. Двадцятеро постраждали. На місці вибуху слідчі знайшли уламки ракети від “Урагану”.

“Касетна призначена для враження, максимального ураження людей. Замисел тих, хто натискав кнопку на пусковій установці, – це максимальне враження мирного населення. Випустили лише цілеспрямовано в бік Харкова, в місце максимального розташування мирних мешканців”, – наголосив начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко.

Цей торговельний центр уже не вперше стає ціллю росіян. Через обстріли тут сталося кілька масштабних пожеж. Нещодавно підприємці почали потроху відновлювати роботу крамниць. Чи працюватимуть далі під загрозою обстрілів тепер, не знають.

“Ось таке прилітає у скупчення людей, у черги, де стоять бабусі, дідусі, де стоять діти, де немає жодного солдатау, де немає жодного військового об’єкта. Хто там служить, кого вони набирають, якихось напівбандитів, напівпридурків, як можна стріляти по мирних людях”, – підсумував народний депутат Олександр Фельдман.

Другий удар припав на стоматологічний кабінет у багатоповерхівці. Там постраждали троє. У поліції вкотре просять містян дослухатися до сигналів повітряної тривоги, триматися біля укриттів та не гуляти знічев’я вулицями.

Оксана Нечепоренко, Харків, “5 канал”

Читайте також: У Миколаєві рашистська ракета вдарила по АЗС та підприємству: які наслідки атаки – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *