Тікаючи, кидають усе: рф стала “найбільшим постачальником” важкого озброєння для України – WSJ

Деякі одиниці російської техніки можна було використовувати одразу, інші – потрібно відремонтувати

Під час контрнаступу на Харківщині та втечі окупантів із півночі ЗСУ захопили стільки російської зброї, що москву тепер можна вважати “найбільшим постачальником” важкого озброєння для України. Зараз воно допомагає бійцям відвойовувати території на сході, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на українських військових і відео, які публікують у мережі.

Деякі одиниці російської техніки можна було використовувати одразу, інші – треба відремонтувати перед відправленням на фронт; танки й транспортні засоби, які були дуже пошкоджені, розбирають на запчастини.

Як наголошує газета, важливим є те, що росіяни залишили після себе багато артилерійських снарядів радянського зразка, які в України вже майже закінчилися.

“Цей вантаж допомагає українським силам відвойовувати східні райони Донецької області, зокрема місто Лиман, і просуватися далі на схід, до сусіднього Луганська”, – пише WSJ.

Україна захопила 460 російських основних бойових танків, 92 самохідні гаубиці, 448 бойових машин піхоти, 195 бойових броньованих машин і 44 реактивні системи залпового вогню. Про це свідчать фото з соцмереж та аналіз даних з відкритих джерел. Реальна кількість, ймовірно, більша. Водночас зброя, яку передає Києву Захід, є більш точною та сучасною.

Заступник начальника штабу батальйону “Карпатська Січ” Руслан Андрійко розповів, що військовим після того, як вони зайшли до Ізюму, вдалося захопити десять сучасних танків Т-80 і п’ять 152-мм самохідних гаубиць 2С5 “Гіацинт”. Як зазначає видання, у визволеному місті на Харківщині Україна отримала більш сучасну російську бронетехніку.

Як повідомляв 5.ua, ворог вчергове б’є ракетами по Запоріжжю. 

Нагадаємо, у Херсонській області війська росії зараз відчувають нестачу високоякісних сил для стабілізацію фронту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *