Угорщина схвалила фінансову допомогу Україні на 187 млн євро

Про це повідомляє Reuters з посиланням на постанову уряду.

"Уряд, як і раніше, прихильний до участі у фінансовій підтримці охопленої війною України", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана заявив, що він готовий внести свої 187 мільйонів євро підтримки Україні, але хотів би платити її на двосторонній основі, а не через спільні позики ЄС.

В урядовому документі також йдеться, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто має розпочати переговори з Україною для вироблення угоди, необхідної для фінансової допомоги.

Щоб забезпечити кошти для кредитів, які Україна має погасити протягом 35 років, Єврокомісія займатиме на ринках капіталу.

Однак пропозиції щодо пакета мають бути схвалені Європейським парламентом та 27 державами-членами ЄС, і Угорщина заявила, що не братиме участі у спільному запозиченні.

22 листопада угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан з’явився на фанзустрічі з футболістом Балажем Джуджаком у шарфі з картою Угорщини, на якій частини кількох держав ЄС, України та Сербії входять до складу "Великої Угорщини". Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини через витівку угорського прем’єра Віктора Орбана.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/ugorshchina-skhvalila-finansovu-dopomogu-ukraini-na-187-mln-evro

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *