Удар по аеродрому в Саках – найбільша втрата авіації рф із часів Другої світової – CNN

Знищені військові літаки на аеродромі в Саках, схоже, були бомбардувальниками Су-24 і багатоцільовими винищувачами Су-30

Втрати росіян внаслідок удару по аеродрому в Криму є нищівними. Це найбільші втрати в авіації росіян в порівнянні з усіма іншими з часів Другої світової війни. Про це свідчить дослідженнями CNN

Читайте також: З’явилися супутникові знімки авіабази в Криму після вибухів – зокрема, в інфрачервоному діапазоні

Щонайменше сім російських військових літаків було знищено після вибухів у Криму. Про це свідчать нові супутникові знімки.

Водночасу у Генштабі ЗСУ повідомили про дев’ять знищених літаків окупантів.

Знищені військові літаки на аеродромі в Саках, схоже, були бомбардувальниками Су-24 і багатоцільовими винищувачами Су-30.

“Згідно з дослідженнями CNN, це може бути найбільшою втратою військової авіації москви за один день з часів Другої світової війни”, – мовиться в повідомленні.

Ще два військові літаки, схоже, були пошкоджені, пише CNN.

Цікаво, що супутникові зображення вказують на цілеспрямований удар, а не на нещасний випадок. Усе через наявність трьох великих кратерів.

На росії повідомили, що вибухи також завдали шкоди сусідньому місту. У деяких будівлях повибивало вікна, є знеструмлені багатоповерхівки, пошкоджені магазини і культурний центр.

“CNN перевірили небагато доступних даних про втрати військової авіації за радянських часів. У сучасній росії немає свідчень про такі значні втрати від одного інциденту за один день”, – повідомляють у дослідженні.

Нагадаємо, 9 серпня в Новофедорівці на території тимчасово окупованого Криму лунали вибухи в районі військового аеродрому рашистів. Відстань до позицій ЗСУ звідти становить понад 200 км. 

Окупаційна влада тимчасово захопленого Криму злякалася і оголосила про продовження високого рівня терористичної загрози на півострові до 24 серпня.

На всі ці події відреагували у Міноборони України, потроливши рашистів. А в окупованому Криму виникла паніка – з’явилося відео затору біля Керченського мосту.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що внаслідок вибухів на російській авіабазі були знищені щонайменше 9 ворожих літаків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *