Удар по Макіївці: серед російських офіцерів головотяпство і дурість невикорчовні

Ситуація з одночасним знищенням кількох сотень мобілізованих у тимчасово окупованій Макіївці вийшла новий рівень і знову запустила панічні настрої до. Річ у тому, що приховати ситуацію не вдалося, спроба вкинути інформацію, що кількість загиблих у районі 45-60 мобіків, провалилася і ще більше підірвала довіру до офіційних джерел інформації, а кожен із недавно мобілізованих почав приміряти на себе долю чмобиків із Макіївки. Страх перед HIMARS зажив новим життям у головах росіян.

Визнати знищення майже 600 мобілізованих росіян у макіївському ПТУ росіянам банально страшно через можливий резонанс у Саратовській області. Там і так не все просто після того, як ЗСУ кілька разів ударили по аеродрому в Енгельсі

Читайте також: У Макіївці знищили російських військових, які мали бути “скелетом” угруповання — військовий експерт Киричевський

Особливої пікантності ситуації надає мовчання губернатора Саратовської області РФ, з якої були більшість мобілізованих, і глави “Держдури” РФ Володіна, куратора цієї області. Обидва мовчать. Тому що визнати знищення майже 600 мобілізованих росіян у макіївському ПТУ їм банально страшно через можливий резонанс у Саратовській області. Там і так не все просто після того, як ЗСУ кілька разів ударили по летовищу в Енгельсі. Тож цікаво подивитися на продовження історії у публічній площині. Адже влада у РФ боїться не опозиції, яка загнана в кут, а всіляких походів матерів та дружин, боїться мітингів протесту родичів, публічних листів та голосування ногами з РФ тих, хто підлягає мобілізації.

Тепер у Росії шукають крайнього, на якого можна буде перекласти відповідальність за те, що мобілізованих розташували в ПТУ, і що там був склад БК, після детонації якого живих не залишилося, і була знищена вся військова техніка, яка стояла поруч.

Одномоментне знищення HIMARS цілого батальйону мобілізованих з технікою вимагає від Кремля призначити винного. Кандидатуру підберуть. Але це не гарантує того, що не буде нових подібних історій

Читайте також: У міноборони РФ стверджують, що втратили 63 військових внаслідок удару ЗСУ по казармі в Макіївці

Шматки тіл мобілізованих росіян були розкидані за сотню метрів від ПТУ і місцеві жителі добре бачили це. Саме завдяки “сарафанному радіо” інформація швидко розповзлася у соцмережах і навіть російська цензура нічого не змогла вдіяти.

Загалом одномоментне знищення HIMARS цілого батальйону, мобілізованого з технікою, вимагає від Кремля призначити винного. Кандидатуру підберуть. Але це не гарантує, що не буде нових подібних історій. Тому що HIMARS продовжують свою роботу, а серед російських офіцерів головотяпство та дурість невикорчовні. Тож повторення подібних ударів будуть доти, доки російські війська розташовуватимуть військових на території України. І це точно!

Джерело

Про автора. Борислав Береза, громадський діяч, колишній народний депутат України

Редакція не завжди поділяє думки, висловлені авторами блогів.

Слідкуйте за найважливішими новинами України! Підписуйтесь на нашу facebook-сторінку та телеграм-канал.
https://espreso.tv/udar-po-makiivtsi-sered-rosiyskikh-ofitseriv-golovotyapstvo-i-durist-nevikorchovni

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *