Україна вшановує пам’ять полеглих захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність (Відео)

Запровадили пам’ятну дату 2019 року. Її приурочили до роковин Іловайської трагедії

Полеглих українських військових вшановують в Україні. 29 серпня – День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Запровадили пам’ятну дату 2019 року. Її приурочили до роковин Іловайської трагедії. Запеклі бої за місто тривали із середини серпня 2014 року. Більшу його частину контролювали українські армійці. Утім, після підкріплення росіян наші війська опинилися в оточенні. Вони мали вийти звідти погодженим гуманітарним коридором, але потрапили під масований обстріл. Загинули, за даними Офісу генпрокурора, 366 українських воїнів, 429 – були поранені, 300 – потрапили в полон.

Від початку ж повномасштабного вторгнення за офіційними даними, які озвучив командувач Збройних сил України Валерій Залужний, загинули вже 9 тисяч українських захисників. 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *