Україна до 24 лютого створила якісну технологічну перевагу над російським військом завдяки системі тактичного управління “Кропива”, – капітан ЗСУ Лось

Про це він розповів в етері Еспресо.

"Система тактичного управління на полі бою "Кропива" є елементом збору розвідувальної інформації й по суті це військовий інтернет, тому що розвіддані, у тому числі й завдяки засобам зв’язку Starlink, можна передавати у будь-яку точку світу, не кажучи про Генштаб ЗСУ чи інші пункти управління. Україна створила якісну технологічну перевагу до початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну і саме система збору та швидкої передачі інформації, за оцінками фахівців, як мінімум у 10 разів покращила ефективність застосування ракетних військ, артилерії та тактичних підрозділів", – пояснив капітан Збройних Сил.

Олександр Лось зауважив, що маючи чисельну недостачу в озброєнні, артилерійському, ракетному, завдяки саме системі мережецентричного управління даними та можливості швидко передавати команди на засоби РВіА (ракетні війська та артилерія – ред.) ми виходимо на паритет з російським військом, яке має чисельну перевагу в озброєнні та військовій техніці.

Раніше артилерійські батареї стали швидшими у 5 разів: закарпатські військові отримали сучасну систему управління "Кропива"
Також проєкт Zvook – українське ноу-хау для виявлення повітряних цілей
Крім того, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначиав, що на результати у війні впливають технології, а не просто кількісне збільшення армії РФ.

Стежте за подіями в Україні та світу разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/ukraina-do-24-lyutogo-stvorila-yakisnu-tekhnologichnu-perevagu-nad-rosiyskim-viyskom-zavdyaki-sistemi-taktichnogo-upravlinnya-kropiva-kapitan-zsu-los

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *