Україна отримає дві пускові установки ЗРК Patriot від Нідерландів

Близько 400 українських захисників будуть навчатися користуванню системами ППО

Україна отримає дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу Patriot від Нідерландів. Також Амстердам надасть ракети та запчастини до них. А 65 нідерландських військовослужбовців навчатимуть на території Великої Британії близько 400 українських захисників користуватися цими системами.

Про це мовиться у листі міністра оборони до парламенту, пише “Європейська правда“.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Нідерланди беруть участь у проєкті співпраці із США та Німеччиною щодо постачання Україні ЗРК Patriot, включаючи боєприпаси, навчання та запчастини для їх обслуговування. Доставка цієї системи озброєння є унікальною та складною операцією. Співпраця передбачає постачання Нідерландами двох пускових установок і низки ракет”, – цитує видання листа.

ЗРК Patriot – це комплекс протиповітряної оборони американського виробництва. Система може збивати вертольоти, пілотовані та безпілотні літальні апарати, балістичні та крилаті ракети з висоти до 20 км і на відстані до 60 км. Система Patriot складається з радара або кількох, центру управління вогнем і декількох пускових установок.

Нагадаємо, такі комплекси Україна отримає також від Сполучених Штатів та Німеччини. Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що українських офіцерів навчать управлінню Patriot лише за 10 тижнів.

Дивіться відео за темою: Опановують Patriot та іншу техніку: у Німеччині та США стартували навчання українських військових

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *