Українське зерно прибуде в Стамбул вже 3 серпня – ЗМІ

Перший караван суден складатиметься з 16 суден

Перше українське зерно, експортоване Чорним морем, може прибути в Стамбульській порт вже 3 серпня. Про це пише видання CNN Turk.

Зазначається, що перший караван суден буде складатися з 16 суден. Спочатку кораблі зупиняться в Стамбулі, після чого зерно відправиться в країни Африки, зокрема в Сомалі. За оцінками ООН, шлях туди займе близько півтора місяця.

Під час руху кораблі будуть відстежуватися безпілотниками та супутниками.

Нагадаємо, раніше в ООН розповіли, коли вийде в море перше судно з українським зерном

Як повідомляв 5.UA, ранком суботи, 23 липня, росія завдала масованого ракетного удару по Одеському морському торговому порту. Обстріляли саме ту частину інфраструктури, де було зерно, підготоване до відправлення на експорт.

Напередодні в Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Але, як бачимо, росіяни не збираються дотримуватись домовленостей. У МЗС наголосили, що цим обстрілом “путін плюнув в обличчя Ердогану та генсеку ООН”. Адже рашисти вгатили саме в ту частину Одеського порту, де було підготовлене до відправлення зерно.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *