Українські діти отримують допомогу в лікарні Ватикану

«Коли пролітає літак або гелікоптер, моя дитина відразу дивиться вгору. Вона дуже тривожиться, коли чує гучні звуки; у неї така реакція, це залишиться назавжди», — каже мама Льоні, Анна Осипова.

Її син хворіє на рак і отримує спеціальне лікування у ватиканський лікарні Дитятка Ісуса. Заклад приймає маленьких пацієнтів з України, бо через війну їм тут не можуть забезпечити відповідних умов. Від лютого 2022 р. через лікарню Bambino Gesù пройшло вже 1600 українських дітей.

Як зазначила доктор Сара Катена, нині ватиканська дитяча лікарня допомагає 33 сім’ям з охопленої війною України. Підтримку доводиться надавати у різних медичних площинах і її потребують як маленькі пацієнти, так і їхні близькі.

Українська лікарка Мар’яна Мітяй, яка віднедавна працює в цьому закладі, зазначила, що робота ватиканської лікарні — це щось надзвичайне. Вона зворушена добротою, взаємною довірою та відданістю персоналу.

«Я працюю три місяці в цьому прекрасному, сильному закладі. Моя робота полягає у встановленні зв’язку між нашими маленькими українськими пацієнтами, їхніми батьками та організацією. Ватикан — маленька держава, але місцева лікарня — дуже потужна установа, яка дуже багато нам дає і допомагає нашим дітям. Тим більше, що зараз ми, лікарі — кажу це як лікар, — не можемо забезпечити їм у тій ситуації, в якій зараз перебуває Україна, якісну, кваліфіковану медичну допомогу. Це розриває мені серце, тому що все це через відсутність умов — не йдеться про те, що я чогось не знаю, а про те, що немає умов, які повинні бути в сильній державі, якою є Україна. І я багато й щиро дякую працівникам цього закладу. (…) Медичні послуги й допомога, яка тут надається, те, що я бачу на власні очі, — високопрофесійні, і найголовніше — безкоштовні. Це великий плюс для батьків наших маленьких пацієнтів, які отримують тут найцінніше: життя своїх дітей», — сказала Мар’яна Мітяй.

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *