Українські пілоти вчитимуться кермувати іноземними винищувачами – вже створили групу, яка поїде за кордон – ВПС ЗСУ (Відео)

Льотчики – зі знанням англійської мови та бойовим досвідом, які можуть розпочати навчання на сучасних іноземних винищувачах хоч завтра

В ЗСУ відібрали льотчиків, готових до навчань на іноземних винищувачах. Про це у телемаратоні “Єдині новини” заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, інформує “5 канал”.

Командувачем Повітряних сил генерал-лейтенант Миколою Олещуком визначена група льотчиків зі знанням англійської мови та бойовим досвідом, які можуть розпочати навчання на сучасних іноземних винищувачах хоч завтра, справа – за західними партнерами, які мають визначитися з типом літаків, які можуть бути надані Україні.

“Питання винищувачів західного зразка, можливо F15, F16 – дуже нагальне питання, яке потрібно піднімати. Командувувачем Повітряних сил генерал-лейтенант Миколою Олещуком визначена група – це десятки пілотів, які можуть хоч завтра виїхати і навчатися. Потрібно лише визначитися з технікою, яку нам готові надати партнери”, – говорить Юрій Ігнат.

І додає, що система ППО України посилюється іноземним озброєнням: зенітними ракетними комплексами, гарматами. Водночас речник Повітряних Сил зазначив, що система протиповітряної оборони, це не лише зенітне озброєння, а і винищувальне прикриття.

“Винищувачі мають великий спектр ракет, які можуть працювати на різних дальностях. На жаль, сьогоднішня авіація – МіГи та Су ще радянських зразків (крайній ми отримали в 1991 році), – не відповідає військовим загрозам, які нині несе країна-окупант, обстрілюючи Україну потужними крилатими ракетами. Питання винищувачів західного зразка, можливо F15, F16 – дуже нагальне питання, яке потрібно підіймати”, – зазначив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Читайте також: Наші партнери чекають на політичне рішення від США: Резніков про постачання західних танків та винищувачів

Як повідомляв 5.UA, Німеччина передасть Україні більше РСЗВ MARS та гаубиць PzH 2000.

Нагадаємо, перша німецька система ППО IRIS-T прибула до України 12 жовтня. Через кілька днів цей ЗРК вже продемонстрував перші результати роботи в Україні.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *