Українці відзначають Різдво за сучасним календарем

У багатьох храмах зранку та вдень служили божественні літургії

Різдво нині відзначають за сучасним календарем.

Православна Церква України дозволила вірянам за бажанням – святкувати одне з найбільших релігійних свят 25 грудня, а не 7 січня. Римо–католицька церква вже давно живе за сучасним календарем і для її вірян відзначати різдво сьогодні – вже традиція.

У багатьох храмах зранку та вдень служили божественні літургії. Віряни поспішали на службу та підносили молитви – за Україну, наших захисників та Перемогу.

“Основне – пам’ятати що ми святкуємо не дату, а святкуємо подію, народження Христа. І не треба зважати, є така думка, що ми перейдемо на 25, щоб не святкувати з росією. Це теж не зовсім правильна думка. Нам на росію не треба зважати. Ми передова, вільна, гарна, розвинута країна європейська. До цього маємо і йти. Всіх вітаю з Різдвом Христовим. Хай Господь дарує усім здоров’я, спасіння, мир і над ворогами перемогу”, – каже клірик храму святого апостола Івана Богослова Отець Андрій.

Нагадаємо, ще у грудні 2020 року предстоятель ПЦУ Епіфаній розповів, що 60% українців виступають проти єдиної дати святкування Різдва 25 грудня. За його словами, остаточне рішення про зміну дати святкування буде прийнято, коли до цього дозріє народ.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *