Українці поверталися з полону, росія обстрілювала мирні міста ракетами – як минув останній день 2022-го року (Відео)

ЗМІ виявили ймовірний натяк на очікуване посилення української протиповітряної оборони американськими системами Patriot

Ми цього очікували. В останній день 2022-го – ворог вирішив поставити для себе символічну ракетну крапку – навіть без звичної паузи для підготовки більш масованого удару. Куди цього разу полетіли російські крилаті ракети? І чому жителі Волгоградської області не дуже натхненні цими пусками? Як коментують мешканці Криму сьогоднішню нову південну бавовну? І на анонс яких не особливо приємних подій натякає Москві секретар РНБО Олексій Данілов? Дивіться хроніку подій 311-го дня великої війни з Росією у матеріалі Олексія Пасака.

Очікуване вітання від російських окупантів. У святковий переддень Нового Року – країна-гній не утрималася від спроби знову вдарити по мирних українцях. За два дні після попереднього масованого ракетного обстрілу – вся Україна знову почервоніла від сигналів повітряної тривоги. Самі ж росіяни знімають на відео пуски ракет, які десятками розкреслюють небо десь над Астраханню.

“Ця російська ракетна атака – це не підсумок року, як би цього не хотіли терористи. Це підсумок долі самої ж Росії. Держава-терорист не отримає прощення. А ті, хто віддає накази на такі удари, ті, хто здійснює – не отримає помилування, м’яко кажучи. Кілька хвиль ракетного удару в передноворічний день, ракети проти народу, саме проти народу – це зробили нелюди. Нелюди програють. І ми це з вами знаємо. Терористам це вже не змінити”, – заявив президент України Володимир Зеленський.

Через ракетну атаку є поранені й загиблі. Постраждали жителі Києва, Миколаєва, Запоріжжя та Хмельницького. Чільник МЗС Дмитро Кулеба наголосив – цього разу росіяни свідомо цілили навіть не в енергетичні об’єкти, а просто в житлові райони. Але попри усі намагання завдати максимальної шкоди – вороже залізяччя знову збивають сили протиповітряної оборони. Поцілили 12 крилатих ракет – із понад 20-ти запущених у суботу вдень. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. А ще маємо нову хорошу традицію. Частина російських ракет – знову вирішили нікуди не летіти.

Про падіння снарядів у Волгоградській області повідомляють очевидці. Так само було і під час атаки 29-го грудня. На відео – палаючі вулиці та будинки. російські телеграм-канали стверджують, що кількість загиблих цивільних унаслідок цих позапланових приземлень – наближається до десятка.

Але не страшно, скоро такі далекі від політики росіяни навчаться добре розрізняти – де їхня власна крилата ракета, а де невідомий безпілотник. Адже щось дуже скоро може приземлитися й у москві. Принаймні, на це вже очікує і сам кремль.

російське міністерство нападу може бажати чого завгодно у пропагандистських відео – але, водночас, чомусь повідомляє, що буцімто аж 2 тисячі військовослужбовців у новорічну ніч нестимуть бойове чергування у системі протиракетної оборони Москви. Обіцяють, що загалом до протиповітряної оборони країни-агресорки залучили 20 тисяч московитів. Хаотично перекинуті під столицю комплекси ППО – вже помічали раніше. А в останні дні над москвою раптово почали кружляти й військові гвинтокрили.

На що очікують росіяни? Відповіді немає, але певні здогадки, вочевидь, має секретар української РНБО Олексій Данілов. У соцмережах він оприлюднив лаконічний допис – і промовисте відео. З певним анонсом для москвичів.

Рано чи пізно, кремлівські щури обов’язково почнуть тікати. І їм навряд чи допоможе ППО. На відміну від України. ЗМІ виявили ймовірний натяк на очікуване посилення української протиповітряної оборони американськими системами Patriot. Адже саме кадрами з нею закінчилося новорічне привітання головнокомандувача Валерія Залужного.

А ось російській ППО ще працювати і працювати над точністю. Адже одразу з ракетною атакою по Україні – жителі тимчасово окупованого Криму, яким пощастило не стати в кілометровий затор на виїзді з півострова – почули гучні вибухи. Зокрема, у Сімферополі та Євпаторії.

Генштаб повідомляє – за минулу добу вже ніколи не почують новорічних салютів іще понад 700 окупантів, також знищено ще 3 танки, 16 бойових броньованих машин, 6 артилерійських систем, одну систему протиповітряної оборони та 24 одиниці автомобільної техніки. Підбито ще 6 безпілотників та один гелікоптер.

Ворога нищимо, а своїх – повертаємо. На Банковій повідомили про великий обмін полоненими. Додому повертаються 140 людей – серед яких захисники Маріуполя, острова Зміїний та бійці з Бахмутського напрямку.

Попри війну, постійні ракетні удари та запеклі бої на лінії фронту – українці можуть не мати звичного новорічного настрою. Але усі мають спільне бажання. Яке зрозуміло всім, без зайвих слів. Та й узагалі – кого росіяни намагаються перемогти? Людей, які навіть без світла готові вмикати генератор, щоб створити собі відчуття свята?

Олексій Пасак, “5 канал”

Нагадаємо, у повітряних силах ЗСУ повідомили, що у ніч проти 1–го січня збили 45 іранських безпілотників.

Як повідомляв 5.ua, у новорічну ніч рашисти атакували столицю дронами.

Нагадаємо, у КМВА повідомили, що сили ППО ліквідували 23 повітряні цілі.

Також уламками знищеної ракети пошкоджено авто в Шевченківському районі Києва. 

Дивіться відео за темою: “У вас залишився тиждень”: Резніков звернувся до росіян – марафон “Незламна країна” 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *