“Укрпошта” привітала українців із Днем Незалежності виходом нової марки (Відео)

З метою безпеки “Укрпошта” активно не афішувала, де можна фізично придбати марки

“Укрпошта” привітала українців із Днем Незалежності виходом нової марки під назвою “Вільні. Незламні. Непереможні”. Її вже можна купити, а ось де і за скільки? Та чи довелося стояти українцям у багатотисячній черзі – дізнавалася журналістка “5 каналу” Софія Норенко. 

“Вільні. Незламні. Непереможні” – саме таку марку до Дня Незалежності випустила “Укрпошта”. І купити її можна за декілька хвилин, а такого ще не будо жодного разу в історії продажу марок воєнного часу.

“У центрі марки зображений український воїн, який захищає країну. Також зображено шість ілюстрацій, на яких мати з дитиною, які переховуються від ракетних обстрілів, дитина на фоні зруйнованих автомобілів, жінка на фоні свого зруйнованого житла, драмтеатр у Маріуполі з написом “Дети”, покинуті іграшки дитячі, валізи – це спостерігалося на кожному вокзалі в Україні, та церква, в яку багато було обстрілів”, – пояснила заступниця начальника відділення “Укрпошти”.

З метою безпеки “Укрпошта” активно не афішувала, де можна фізично придбати марки, а головпоштамти по всій країні, де зазвичай збиралося найбільше людей, узагалі зачинили. 

У звичайних відділеннях придбати марку за 60 гривень та конверт за 6 можна. А ось проштампувати її буде змога лише 26 серпня в головпоштамтах. І ті, хто прискіпливо читав новини на сайті “Укрпошти”, про це знали і прийшли до відділення.

“На пам’ять – це по-перше, по-друге – друзям, які за кордоном, які в окупації, зберігаю, щоб потім їм віддати”, – розповідає киянин Дмитро.

“Знайомій до посольства відправляю зараз і ще марочку “Доброго вечора, ми з України”, – каже киянка Олена.

Для тих, хто не хоче виходити з дому, вже традиційно є можливість купити на сайті “Укрпошти” або ж партнерів. Була там і пропозиція набору: дві марки та конверти із штампом за 177 гривень, та його розібрали за кілька годин.

Загалом таких марок надрукували мільйон. Таку невелику кількість як для примірників воєнного часу пояснили короткими дедлайнами. Адже незабаром має ще вийти марка з українським чотирилапим піротехніком Патроном. 

Софія Норенко, Орест Пона, “5 канал”

Читайте також: Стометрові черги та години очікування – “Укрпошта” презентувала нову марку “Доброго вечора, ми з України”

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *