“Ультрамарафон вдячності”: рятувальник вирушив у 800-кілометровий пробіг до Варшави – сюжет (Відео)

Ще одна мета ультрамарафону – зібрати 2 мільйони гривень для сучасного обладнання ДСНС

З Києва до Варшави біжить рятувальник Володимир Сковородка. Чоловік бере участь у благодійному “Ультрамарафоні вдячності”. Його мета – привернути увагу до надзвичайної ролі працівників ДСНС під час війни, подякувати полякам за допомогу і зібрати 2 мільйони гривень для закупівлі спеціального обладнання для ліквідації наслідків війни в Україні. Ультрамарафонівець уже пробіг Рівне. Там його зустріли й журналісти “5 каналу”.

Столичного рятувальника Володимира Сковородку зустрічають у Рівному. Кілька днів тому він стартував зі столиці. Щодня в середньому пробігає 60 кілометрів. Прямує до Варшави.

“Перш за все хочемо подякувати дружній Польщі за надану допомогу, яка була надана і надається, за те, що відкрили свої кордони і прийняли наших жінок і дітей”, – повідомив ультрамарафонець Володимир Сковородка.

За 14 днів Володимир Сковородка пробіжить 800 кілометрів. На кожен день запланований маршрут. У кожній області до рятувальника приєднуються колеги, які долають разом із ним від 5 до 10 кілометрів.

“Я в Рівному у спортивній команді. Я часто бігаю, і хоча я тренована людина, мені все одно важко встигнути за ним, бо в нього шалений темп – це мотивує займатись, тренуватись далі, щоб наші пожежники були витривалішими, дивились на Володимира і ставали такими”, – розповіла пожежна інспекторка Яна Матвійчук.

Ще одна мета ультрамарафону – зібрати 2 мільйони гривень для сучасного обладнання Державній службі з надзвичайних ситуацій. Воно потрібне, аби ліквідовувати наслідки воєнних дій в Україні.

“Хочемо купити підводні дрони, міношукачі, щоб наші рятувальники – 2-3 тижні – і проблем немає. Почистили водойми і щоб усе було гаразд”, – наголосив керівник Українського благодійного фонду “Українські вогнеборці” Андрій Твердовський.

Володимир Сковородка служить у Державній службі з надзвичайних ситуацій 9-й рік. Займається атлетикою постійно. Встановлював національні рекорди і вже брав участь в ультрамарафонах.

“У мене були такі проєкти, я брав участь у “Сталевому гарті”, пробігав 500 км за 10 днів. У такий нелегкий час хотілось зробити щось надзвичайне, щоб подякувати полякам, тому вирішив пробігти 800 км зі столиці у столицю”, – підсумував Володимир Сковородка.

Бігун запрошує українців долучитися до забігу онлайн та разом встановити абсолютний рекорд України. Таким чином зробити свій невеличкий вклад у перемогу нашої держави. Наступною естафету прийме Волинь – саме туди прямує марафонець. До Дня незалежності Володимир Сковородка має фінішувати у Варшаві.

Зінаїда Гляс, Рівне “5 канал”

Читайте також: Пробігає щодня понад 42 кілометри заради ЗСУ: як ультрамарафонець Києва допомагає військовим

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *