Унаслідок повномасштабної війни рф в Україні загинули 359 дітей, понад 700 – поранені

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області. 4 серпня внаслідок обстрілу ворогом зупинок громадського транспорту в центрі Торецька Донецької області поранення отримали троє дітей від 8 до 15 років

Війська росії від початку повномасштабного вторгнення вбили в Україні 359 дітей, понад 700 – поранені. Як передає “Укрінформ”, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Telegram.

“Станом на ранок 5 серпня більш як 1059 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 359 дітей загинули та понад 700 отримали поранення різного ступеню тяжкості”, – мовиться в повідомленні.

Ці цифри не остаточні, триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей:

  • у Донецькій – 371;
  • Харківській – 195;
  • Київській – 116;
  • Чернігівській – 68;
  • Луганській – 61;
  • Миколаївській – 57;
  • Херсонській – 54;
  • Запорізькій – 40.

4 серпня внаслідок обстрілу ворогом зупинок громадського транспорту в центрі Торецька Донецької області поранення отримали троє дітей від 8 до 15 років.

Стало відомо про загибель 14-річного хлопчика внаслідок обстрілів Маріуполя Донецької області на початку збройної агресії.

Також у ході фіксації злочинів, вчинених росіянами на території Донецької області, стало відомо про поранення внаслідок обстрілів ще чотирьох дітей.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2211 закладів освіти. З них 230 зруйновано повністю.

В ОГП нагадують, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *