Уникнути ДТП та врятувати життя: у Харкові пішоходам роздали сітловідбивні стрічки (Відео)

Правоохоронці кажуть, через масове повернення харків’ян з евакуації у місті побільшало ДТП

Щойно сутеніє, більшість перехожих на вулицях перетворюються на таких собі привидів. Одягнені у темне, навіть на пішохідному переході, помітні лише зблизька.

Виправити ситуацію взялися волонтери. Біля одного з торговельних центрів Харкова роздавали стрічки зі світловідбивними елементами.

“Це світловідбивні пов’язки, проєкт – Врятуй життя. Переживаємо за те, що людей не видно на дорогах. Я сама – водій і видно буквально за метр за два. Навіть на пішохідному переході. І завдяки цим пов’язкам буде краще видно людей і можна буде уникнути якихось неприємних ситуацій на дорогах”, – наголошує волонтерка Софія Бражник.

“Два тижні розробляли це, тому що треба було таке, щоб гарно виглядало і людина не викинула, щоб люди носили, як у 2020–му році ми носили маски в кишенях, щоб наразі в нас в кишенях були отакі штуки”, – каже керівниця благодійної організації БФ “Незламний Харків” Марія Зайцева.

Пов’язки – безплатні – для дітей та дорослих. Роздавали по дві у руки. І зазначали – носити треба на рукавах верхнього одягу, аби було помітніше. До акції долучилися і патрульні поліцейські.

Харків’яни охоче розбирали нехитрі аксесуари. А водії навіть зголосилися допомогти волонтерам.

“Я водій, коли я побачу когось, хто перебігає у темряві дорогу, я йому подарую цю штуку, можете дати мені одну? – Так, я вам дам. – Я буду як дружинник – розповсюджувач”, – жартує харків’янин.

“Ось ця ну дуже проста штука, але має дуже високу ефективність. Тому що десь за 100 або більше метрів від пішохода я як водій зможу його побачити. Це йому врятує життя, а в мене буде більше часу уповільнить свій хід”, – пояснює учасник акції “Врятуй життя” Вадим Ащеулов.

Правоохоронці кажуть, через масове повернення харків’ян з евакуації, у місті побільшало ДТП. Наголошують, аби уникнути цього, треба бути більш відповідальними усім учасникам дорожнього руху. Пішоходи мають зробити себе помітними, а водії – зменшити швидкість.

“Має бути обрана швидкість безпечна водієм, який керує транспортним засобом, обов’язково – уважність і уважність до обстановки і уважність до тих знаків які в них є, оскільки в умовах світломаскування може бути не видно ні сам пішохідний перехід, ні громадянина. Ще часто пішоходи переходять не в дозволеному місці”, – наголошує голова управління патрульної поліції в Харківській області Олена Стрижак.

За один вечір волонтери роздали харків’янам 2 тисячі світловідбивних пов’язок. Правоохоронці стверджують, вони справді можуть урятувати життя.

Оксана Нечепоренко, Антон Авіжас, Харків, “5 канал”

Читайте також: У Харкові вперше відкрили координаційний офіс ООН – включення

Дивіться також відео: “москва намагається вдягнути овечу шкуру” – Кислиця в Радбезі ООН

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *