У Бахмуті залишається понад 300 дітей, поліція закликає батьків погодитися на евакуацію (Відео)

Тільки за останній тиждень окупанти здійснили щонайменше 14 масованих ударів по житловому сектору

Станом на 24 листопада у місті Бахмут Донецької області під російськими обстрілами залишається понад 300 дітей, поліція закликає батьків погодитися на евакуацію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

У поліції наголосили, що тільки за останній тиждень окупанти здійснили щонайменше 14 масованих ударів по житловому сектору.

“ворог не полишає спроб захопити Бахмут. Тільки за останній тиждень окупанти здійснили щонайменше 14 масованих ударів по житловому сектору. Дві людини загинули одразу, 11 дістали поранення різного ступеня тяжкості”, – мовиться в повідомленні. 

Загалом у Бахмутському районі залишається понад 2 тисячі дітей, розповіли у відділі комунікації поліції. 

“Проблемою є те, що в найнебезпечніших районах, доступ до яких вкрай складний, залишаються жити люди, до того ж з дітьми. Щоб допомогти їм, співробітники поліції ризикують життям. Загалом у місті та передмістях наразі мешкають близько 15 тисяч людей, з них 306 – діти. Загалом у Бахмутському районі залишається понад 2 тисячі дітей (більшість – у Торецькій громаді). Малеча перебуває у нелюдських умовах, не має доступу до медицини і не навчається”, – розповіли в повідомленні. 

“Наразі евакуацією з Бахмута займаються поліція, військова адміністрація та волонтери, проте охочих виїхати небагато”, – наголосили у відділі комунікації поліції. 

“Переконливо звертаюся до батьків: врятуйте ваших дітей. Згідно із законом, дорослі зобов’язані забезпечити дітям безпеку та належні умови життя. Якщо ви вирішили залишатися під вогнем, то дитина має бути евакуйована в супроводі одного з батьків або довіреної особи. Поліцейські організують виїзд, а влада – надасть безкоштовне жито, забезпечить соціальну допомогу”, – зазначив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко.

У відділі комунікації поліції Донецької області зазначили, що подати заявку на евакуацію можна будь-яким доступним способом: звернутися за номером 050-473-30-55 або до будь-якого поліцейського, іншого представника влади, передати через знайомих.

Читайте також: з деокупованої Херсонщини почалася добровільна евакуація – допомагатиме Миколаївська область.

Дивіться також відео за темою:

як “Білі Янголи” рятують людей з гарячих точок.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *