У британській розвідці пояснили, для чого росія вивела групу своїх кораблів з Новоросійська

Чорноморський флот рф значною мірою продовжує фокусуватись на сприйнятті загроз з боку України і продовжує надавати пріоритет захисту сил, а не наступальним чи патрульним операціям, зазначають в розвідці

росія прийняла рішення вивести групу своїх кораблів Чорноморського флоту з Новоросійська, щоб розсередити їх по портах. На думку росії, для кораблів Чорноморського флоту існує загроза з боку ЗСУ. Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії в суботу, повідомляє “УП“.

У розвідці нагадали, що 11 січня 2023 року щонайменше 10 кораблів Чорноморського флоту росії вийшли з Новоросійської військово-морської бази, ймовірно, щоб передислокуватися на інші бази.

“З огляду на тип і кількість кораблів, що вийшли в море одночасно, ця активність, ймовірно, є розосередженням флоту у відповідь на конкретну загрозу Новоросійську, яку, на думку Росії, вона ідентифікувала. Малоймовірно, що розгортання означає підготовку до незвичайних ударів крилатими ракетами морського базування. Малоймовірно, що флот готується до проведення десантно-штурмових операцій”, – йдеться в огляді.

При цьому у розвідці вказують, що Чорноморський флот рф сконцентрований не на наступальних чи патрульних операціях, а на сприйнятті загроз з боку України і продовжує надавати пріоритет захисту сил.

Читайте також: Унікальна операція, що увійде в підручники: ветеран прокоментував атаку на кораблі рф у Севастополі

Дивіться також відео за темою: ТОТАЛЬНА МОБІЛІЗАЦІЯ. КОЛИ рф ЗАКРИЄ КОРДОНИ | Марафон “НЕЗЛАМНА КРАЇНА”

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *