У Білому домі підтвердили, що військові Ірану в Криму допомагають рф запускати дрони-камікадзе (Відео)

США занепокоєні тим, що росія намагається отримати від Ірану додаткову зброю

Іранські військовослужбовці розміщуються у незаконно анексованому Криму. Там вони допомагають росіянам атакувати інфраструктуру України дронами-камікадзе. До такого висновку дійшли у Білому домі, передає “5 канал”.

За даними США, Іран спрямував доволі невелику кількість особового складу до Криму для надання допомоги російським військам у запуску безпілотників іранського виробництва. Бо самі росіяни не знали, як правильно їх використовувати.

Крім того, США занепокоєні тим, що росія намагається отримати від Ірану додаткову зброю, зокрема, ракети класу “земля-земля”. 

“Ми вважаємо, що іранський військовий персонал перебував у Криму та допомагав росії під час обстрілів українських територій безпілотними літальним апаратами. Нині рф одержала десятки цих дронів-каміказде і, ймовірно, ще отримуватиме додаткові партії. Ми бачили, як росія та Іран продовжують брехати і стверджують, що там нічого немає. Але незаперечних доказів дедалі більше”, – заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Нагадаємо, у понеділок вранці, 17 жовтня, російські терористи атакували Київ дронами-камікадзе. Чотири влучили в об’єкти інфраструктури, один із них – у житлову багатоповерхівку.

Читайте також: “Армія путіна порожня”: генерал США про застосування іранських дронів-камікадзе

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Зробіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *