У білорусі розпочалася раптова перевірка бойової готовності

Зазначається, що у цей період заплановано пересування військової техніки та особового складу

У вівторок, 13 грудня, білорусь розпочала раптову перевірку боєготовності своїх військ.

Про це передає міністерство оборони білорусі.

За дорученням самопроголошеного президента республіки білорусь олександра лукашенка під керівництвом державного секретаріату ради безпеки розпочато раптову перевірку бойової готовності військ.

“Заходи матимуть комплексний характер, військам належить у найкоротші терміни висунутись у призначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону та оборону, а також навести мостові переправи через річки Неман та Березина”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у цей період заплановано пересування військової техніки та особового складу, тимчасове обмеження руху громадян (транспорту) окремими дорогами загального користування та ділянками місцевості.

Нагадаємо, у ГУР повідомили, що фейки про підготовку наступу з білорусі корисні росії

Як повідомляв 5.UA, в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти можуть посилити свої угрупування на тимчасово окупованих територіях України підрозділами, які нині перебувають у білорусі. Це може статися після того, як вони пройдуть навчання.

Наразі росія на території білорусі поблизу кордону з Україною зосередила понад 9 тис. своїх військових. За даними ГУР, ще близько 15 тис. білоруських армійців готові долучитись до війни на боці окупантів. 

Раніше в Генштабі ЗСУ попередили, що на росії та тимчасово окупованих територіях готуються до проведення чергової хвилі мобілізації.

Дивіться також відео за темою: 9 місяців війни: кремль хоче переговорів, білорусь погрожує

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *