У Дніпро розбирають руїни, керманичів терористичної атаки знайдено, на росії підтверджують удар по багатоповерхівці – про 326-й день повномасштабної війни  (Відео)

Арестович напередодні заявляв, що трагедія у Дніпрі сталася буцімто після роботи української ППО, що підхопили пропагандисти рф

До найбільших людських жертв призводить ракета Х22 і застосування її в густонаселених районах. І це однозначно воєнний злочин. Дані оприлюднили в Офісі Генпрокурора України і додали – саме цей тип ракет був застосований у Сергіївці та Кременчуці. А OSINT-розслідувачі ще й дані керманичів цього терористичного нападу москолоти розкрили. У Дніпрі ж і досі розбирають руїни багатоповерхівки, станом на вечір неділі, крім десятків загиблих і поранених, – доля понад 40 дніпрян наразі невідома. Про 326 день боротьби українців за свободу – у матеріалі журналістки “5 каналу” Олени Рибінської.

“Мети удару досягнуто”. Міністерство нападу росії вкотре цинічно підтверджує терор проти мирного населення. Ракета Х-22 у суботу поцілила у житловий будинок Дніпра. Рятувальники продовжують розбирати руїни. Станом на вечір неділі 29 людей загинуло, травмовані більш ніж 70.

Не обійшлося і без голівару всередині країни. Позаштатний радник Офісу президента Олексій Арестович напередодні заявляв, що трагедія у Дніпрі сталася буцімто після роботи української ППО. По тому, у мережі зазначив – він втомився, а інформацію брав із джерел та від товариша, екс-працівника сил ППО. Попросив вибачення у соцмережі й відкликав їх вже за кілька годин. Бо ж коментар про збиття ракети силами ППО – вважав лише версією, яку треба перевіряти. Водночас, учорашньою заявою Арестовича скористалися російські пропагандисти та поширили англомовні твіти зі звинуваченнями України, посилаючись саме на радника ОП.

Воювати з беззбройним населенням, обстрілюючи ракетами зі стратегічної авіації в небі, – звичка рашистів в Україні. У той час, коли на землі ЗСУ присмалюють москолоту, на всіх напрямках. Український Соледар, одна з найпекельніших точок країни, стоїть. Одні з тих, хто боронить її – група аеророзвідки “Птахи Мадяра” – розповіли – помста за всю країну, і Дніпро зокрема, вже ось-ось прилетить окупантам.

“15 січня 14:15 за київським часом. Прапор України майорить навіть над самою західною частиною, але міста Соледар. Воїни ЗСУ тримають захисний рубіж, а ми насипаємо люлєй хробакам за вчорашню трагічну….за Дніпро собакам ллєм!” – наголосив військовослужбовець ЗСУ “Мадяр”.

Станом на вечір неділі – московити зайняли промзону біля рудника у Соледарі, яку раніше утримували ЗСУ, повідомив командир групи аеророзвідки на позивний “Мадяр”. Додав, що тепер фронт буде поряд, але все ж таки за межами міста, а попереду тривала позиційна війна.

OSINT аналітики протягом доби встановили, що відповідальним за ракетний терор Дніпра – є рашистський командир Олега Тімошин. Також за його кривавим наказом 27 червня 2022 року було завдано ракетного удару по торговельному центру у Кременчуці. Аналітики опублікували й дані про воєнних злочинців авіабази “Шайковка”, де дислокується 52 важкий бомбардувальний полк із літаками Ту-22М3.

На росії чергова самоліквідація вояків. Навіть не доїхавши до фронту, мобілізовані себе підривають. Побавилися з гранатою РГД 5, наслідок – щонайменше троє загиблих і з десяток постраждалих. Спеціально чи ні – та суть одна, – чим менше гарматного м’яса поїде до України, тим менше українським захисникам доведеться прибирати нечисті з наших земель.

А такої Сили оборони прибрали від 24 лютого уже понад 115 тисяч. За минулу добу захисники ліквідували 630 окупантів. Підсмаженими лишилися й плюс два ворожих танки і 10 бойових броньованих машин противника, чотири артилерійські системи. Захисники українського неба протягом минулої доби знищили 5 безпілотників та 26 крилатих ракет москолоти.

А ще ліквідовувати москолоту – допомагають самі ж окупанти. Які показали черговий доказ невмілості. Хотіли відзняти красиве відео, та заледве не повбивали одне одного реактивним вихлопом гранатомета.

Від безпілотників українських прикордонників не втечуть окупанти. В які б окопи й траншеї не ховалися вороги – око української помсти завжди їх бачить.

Влучно в ціль прилетів і дрон-камікадзе спецпризначенців СБУ. Ударом ще однієї “пташки” було знищено ворожу БМП та її екіпаж, який був поруч.

Олена Рибінська, “5 канал”

Нагадаємо, під час ракетної атака росіяни поцілили у багатоквартирний будинок в Дніпрі. У ДСНС повідомили, що з–під завалів врятували вже 15 людей. У Дніпропетровській ОВА повідомили про загиблих та потерпілих.

Як повідомляв 5.ua, зафіксовано два “прильоти” ворожих ракет в об‘єкт критичної інфраструктури в Харківській області. 

Нагадаємо, майже три години тривала масована ракетна атака по Україні. Росіяни знову цілили в об’єкти критичної інфраструктури.

Як повідомляв 5.ua, українським військовим вдалось збити мінімум 10 ракет, які росіяни запустили по території України у суботу, 14 січня.

Нагадаємо, на Миколаївщині, Вінниччині та Одещині працює ППО. На Львівщині працює ППО

Також, під час ворожого масованого ракетного удару засобами протиповітряноі оборони над Одещиною було збито чотири крилатих ракети.

Як повідомляв 5.ua, у зв’язку з ракетною загрозою в столиці введені екстрені відключення світла.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги ворог знову завдав ракетних ударів по енергетичному об’єкту в Івано–Франківській області.

Як повідомляв 5.ua, завдяки ефективній роботі ППО в Києві недопущено ураження об’єктів критичної інфраструктури.

Також, три ракетоносії із загальним залпом 20 ракет “Калібр”. Стільки ворожих кораблів зараз перебувають на бойовому чергуванні в Чорному морі. 

Читайте також: Обстріл Харкова та Запоріжжя – які регіони опинилися під російським вогнем вночі

Як повідомляв 5.UA, рашисти атакували об’єкти критичної інфраструктури Києва ракетами

Нагадаємо, що у Київській ОВА пояснили причину ранкових вибухів у столиці

Також у Генштабі опублікували свіжі втрати ворога.

Дивіться також: Чому у Києві НЕ було тривоги?

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *