У командуванні Повітряних сил пояснили, чому рашисти почали масово використовувати дрони-камікадзе

Речник Ігнат зазначив, що ЗСУ готуються збивати дрони

рф намагається економити на використанні дорогих високоточних ракет, тому почала активно закуповувати безпілотники в Ірану. Про це розповів речник командування повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає “Укрінформ“.

“Так, звичайно, напряму пов’язана співпраця з Іраном у цій сфері, закупівля цих БПЛА. Там не лише мова йде про Shahed-136, є так само про Shahed-129, є Mohajer-6 – це вже безпілотники ударного типу, які не є камікадзе, але вони ударного типу і мають багато функцій – це безпілотний авіаційний комплекс і, зрозуміло, що росія пішла на цей крок вимушено, тому що кількість ракет не безмежна в рф. Високоточні ракети дорогущі, такі як Х-101, “Калібр”, Х-555, “Іскандер” – це ті ракети, які коштують мільйони доларів”, – заявив Ігнат.

При цьому він додав, що вартість однієї ракети “Калібр” – близько $6 млн, X-101 – близько $13 млн. 

Ще одна причина, через яку росія відмовляється від використання високоточних ракет – те, що вони можуть переносити тактичні ядерні заряди, тож рф намагається їх заощаджувати, щоб погрожувати не тільки Україні, а й західним країнам.

Також прессекретар повітряних Сил ЗСУ попередив, що окупанти можуть використовувати іранські дрони на різних напрямках, утім запевнив, що ЗСУ готуються до цього і просять західних партнерів надавати більш сучасні системи ППО.

Як повідомляв 5.ua, російські окупанти в ніч на 5 жовтня атакували Білу Церкву іранськими дронами. Зафіксували 6 влучань та вибухів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *