У Лимані та Святогірську розпочали ексгумацію та перепоховання загиблих і померлих під час російської окупації

Керівник Донецької ОВА зазначив, що зараз правоохоронці досліджують ці місця і невдовзі розпочнуть процес ексгумації

7 жовтня стало відомо, що у Лимані та Святогірську розпочали ексгумацію та перезахоронення загиблих і померлих під час російської окупації. Про це повідомляє керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram.

“У Лимані та Святогірську розпочали ексгумацію та перезахоронення загиблих і померлих під час окупації. У Лимані наразі відомо про два поховання. Одне з них налічує близько двох сотень могил. За попередньою інформацією, це – одиночні могили, де поховані цивільні”, – написав він.

Керівник Донецької ОВА зазначив, що зараз правоохоронці досліджують ці місця і невдовзі розпочнуть процес ексгумації.

“На іншій ділянці – братська могила, у якій, за оперативними даними, можуть бути як військові, так і цивільні. Точну кількість ще доведеться встановити. Зараз правоохоронці досліджують ці місця і невдовзі приступлять до процесу ексгумації. Прошу всіх утриматися від коментарів стосовно кількості захоронених людей та причин їхньої смерті до остаточних висновків експертів”, – розповів посадовець

Кириленко наголосив: рашисти будуть покарані за кожне зруйноване, понівечене і забране ними людське життя.

“Нка Святогірську міському кладовищі перезахоронили 21 тіло – цивільні, загиблі в окупації. Поки тривали бої за Святогірськ та окупація, загиблих закопували на вулицях і подвір’ях. Усі тіла з числа перезахоронених сьогодні, ідентифіковані та належним чином віддані землі. Хай спочивають з миром – рашисти будуть покарані за кожне зруйноване, понівечене і забране ними людське життя”, –  підсумував керівник Донецької ОВА.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/pavlokyrylenko_donoda/5178″]

Як повідомляв 5.UA, у деокупованій Камʼянці знайшли муміфіковані тіла двох чоловіків.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *