У Литві за участі Зеленської відкрили українськомовний аудіогід у Національному музеї “Палац Великих князів Литовських”

Про це вона написала у facebook.

“Разом із колегою та другом першою леді Литви Діаною Наусєдєне офіційно відкрили українськомовний аудіогід у Національному музеї “Палац Великих князів Литовських” – наймасштабнішому реставраційному проєкті незалежної Литви. Разючі колекції Національного музею свідчать про глибоке історичне коріння Литви, а також про спільні з Україною історичні події та культурну спадщину”, – написала Перша Леді.

Зокрема, за її словами, перший український аудіогід презентовано в Естонії, у Талліннському музеї лицарських орденів. Його обрали за відгуками, позаяк за популярністю цей об’єкт посідає перше місце. Тепер музей планує також виставку українських орденів – спільно з українським Музеєм Другої світової війни.

Читайте також: Зеленська, Зінкевич, Паєвська: в топ-100 найвпливовіших жінок 2022 року увійшли 8 українок

Також перший українськомовний аудіогід в Індонезії та регіоні звучить у храмі Улувату – провідній індуїстській святині Балі. До початку ХХ століття в Улувату могли входити лише члени королівської родини.

“Вдячна Міністерству закордонних справ України за постійну підтримку проєкту, а посольствам України в Індонезії, Естонії та Литві – за реалізацію на місцях. Після російського нападу наш іще довоєнний проєкт аудіогідів набув далеко не туристичного сенсу. Тоді як Росія говорить через руйнування, ми промовлятимемо до світу й одне до одного через культуру, історію та цінності – матеріальні й духовні”, – написала Зеленська.

14 грудня Зеленська і дружина Макрона відвідали українських дітей у французькій школі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/u-litvi-za-uchasti-zelenskoi-vidkrili-ukrainskomovniy-audiogid-u-natsionalnomu-muzei-palats-velikikh-knyaziv-litovskikh

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *