У Міноборони Британії пояснили, чим загрожує російська окупація ЗАЕС

Персонал станції змушений працювати під тиском

У Міністерстві оборони Великої Британії дали роз’яснення, яку небезпеку несе окупація росіянами Запорізької АЕС. Про це йдеться в повідомленні відомства на сторінці у Twitter.

“Поки росія продовжує військову окупацію ЗАЕС, основними ризиками для роботи реактора, ймовірно, залишаться збої в роботі систем охолодження реакторів, пошкодження резервного електропостачання або помилки працівників, які працюють під тиском”, – йдеться в повідомленні британського Міноборони.

Як повідомляв 5.ua, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – уперше в історії станції. ЗАЕС, найбільша атомна електростанція в Європі, принаймні двічі втрачала з’єднання з ЛЕП протягом дня, але наразі його вдалося відновити.

Нагадаємо, рашисти контролюють територію Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі. Вони замінували станцію та погрожують її підірвати. Головне управління розвідки при Міноборони має підтвердження того, що загарбники планують теракт на ЗАЕС.

Аби запобігти катастрофі на Запорізькій АЕС, Україна вимагає, щоб на атомну станцію потрапила місія МАГАТЕ. Президент Володимир Зеленський наголосив, що для цього немає жодних перешкод. Голова МАГАТЕ заявив, що готовий очолити цю делегацію.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *