У найближчі 10 днів росіяни можуть залишити Херсон – британський військовий експерт

За словами Майка Мартіна, війна перебуває “в дуже цікавому моменті”

Британський військовий експерт, науковий працівник Королівського коледжу Лондона Майк Мартін вважає, що упродовж наступних 10 днів російські військові можуть залишити стратегічно важливий Херсон, адже вони не можуть більше витрачати сили та ресурси на його захист. Про це повідомляє liga.net з посиланням на Sky News.

За словами Мартіна, війна нині перебуває “в дуже цікавому моменті”. Як свідчення цього доктор Мартін наводить оперативні паузи в бойових діях на Донбасі.

Зокрема, він переконаний, що українські військові використовують ці паузи, аби бити по командних центрах і пунктах управління окупантів у Херсоні зі зброї, яку Україні надали західні партнери. Через це рашистські окупанти змушені відсунути свої склади, аби вони опинилися за межами досяжності українських ударів.

“Це означає, що росія, яка покладається на дуже важкий артилерійський спосіб ведення війни (а артилерія – найінтенсивніша логістична річ з тих, що будь-коли існували), ймовірно, більше не може доставляти достатню кількість припасів до лінії фронту для ведення наступальних дій; вони, мабуть, можуть лише оборонятися зараз на Херсонському фронті”, – сказав експерт.

Як повідомляв 5.UA, 19 липня 2022 року ЗСУ вдарили, імовірно, з HIMARS по стратегічно важливому для рф Антонівському мосту в Херсоні. У Херсонській облраді повідомили, що Антонівський міст був пошкоджений, але поки що залишився придатним до експлуатації.

21 липня ЗСУ знову ударили по стратегічному для рф Антонівському мосту в Херсоні.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *