У німецькому уряді закликали збільшити допомогу Україні втричі (Відео)

Фінальне рішення щодо кошторису може бути ухвалене усередині листопада

Утричі збільшити допомогу Україні вимагають очільниці двох німецьких міністерств. Це глава МЗС Анналена Бербок і міністерка оборони, Крістін Ламбрехт. Вони звернулися до міністра фінансів зі спеціальним листом. Про це повідомляє “5 канал”.

Бербок та Ламбрехт заявили, що у німецькому бюджеті на 2023-й рік замала сума для військової підтримки України. Йдеться про спеціальний фонд, кошторисом у понад два мільярди євро. Кошти з нього мали б іти на збройну підтримку українським військовим, що дало б змогу Німеччині взяти на себе ту відповідальність, якої чекають від неї міжнародні партнери – йдеться у листі. На кону стоїть і міжнародна репутація Німеччини, наголошують міністерки. Зараз фонд становить утричі меншу суму – у понад 600 мільйонів євро. 

Раніше німецька влада зазнавала критики за зволікання із підтримкою України у оборонній галузі. Але зараз ситуація змінилася і темпи надання допомоги треба зберігати, попередили міністерки свого колегу. 

Фінальне рішення щодо кошторису може бути ухвалене усередині листопада. 

Читайте також: Panzerhaubitze-2000, додаткові РСЗВ, антидронні системи – міністр оборони ФРН розповіла, що Німеччина передасть Україні

Як повідомляв 5.UA, Італія надала Україні новий пакет військової допомоги – Резніков.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *