У Німеччині будують завод з виробництва боєприпасів, яких потребує Україна, – ЗМІ

Про це повідомляє Radio Rur.

Зазначається, що будівництвом підприємства зайнявся німецький оборонний концерн Rheinmetall. Лінія з виробництва боєприпасів середнього калібру має бути готова вже у січні.

Мета майбутнього виробництва полягає в автономному постачанні снарядами Бундесверу, щоб позбутися залежності закордонних виробничих потужностей. Зокрема це пов’язано з тим, що Швейцарія двічі відмовила Берліну в реекспорті боєприпасів в Україну.

Планується, що у липні Rheinmetall зможе поставити першу партію снарядів для зеніток Gepard. У разі замовлення федерального уряду, Україна може отримати до 300 тисяч боєприпасів. Видання зазначає, що Німеччина спочатку передала Україні 60 тисяч снарядів для "Гепардів", проте з огляду на високі темпи цього виявилося замало.

14 вересня Німеччина передала Україні чотири установки Gepard і 65 рефрижераторів. На цей момент 30 таких танків було поставлено в Україну із запасів виробника KMW.
2 грудня у Spiegel повідомили, що Німеччина планує передати Україні ще сім зенітних установок Gepard, уряд країни сподівається, що потім можна буде поставити додаткові боєприпаси для зенітних систем.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/u-nimechchini-buduyut-zavod-z-virobnitstva-boepripasiv-yakikh-potrebue-ukraina-zmi

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *