У ПАР українці вийшли на протест через візит лаврова (Відео)

Учасники акції вимагали зупинити путіна і допомогти припинити війну в Україні

Українська діаспора у Південно-Африканській республіці протестує проти приїзду російського міністра закордонних справ сергія лаврова, передає “5 канал”.

Зазначається, що він приїхав туди для переговорів із головою МЗС. Так, протестувальники зібралися під Департаментом міжнародних відносин та співпраці з промовистими плакатами та гаслами. Вони нагадали, що лавров, так само як і путін є воєнним злочинцем, і війна росії в Україні призводить до загибелі тисяч цивільних, зокрема і дітей.

Учасники акції вимагали зупинити путіна і допомогти припинити війну в Україні. Влада Південно-Африканської республіки позиціонує себе як нейтральну щодо війни. І пропонує допомогу в посередництві діалогу між росією та Україною. Це вже другий візит сергія лаврова у ПАР за останні пів року.

“Україна зазнає великих збитків. Хоча годувала Південно-Африканську республіку і багато інших африканських країн, куди постачала зерно. Зараз ми не можемо цього робити, бо наша країна у стані війни. А ПАР укладає дружні домовленості з росією, яка вторглася в нашу країну”, – зазначила українка, жителька ПАР Інна Коетзі.

Українка, жителька ПАР Анастасія Корпесо зауважила: “Я б сказала сергію лаврову припинити брехати. Він головний брехун путіна і всього кремлівського режиму. Хай перестануть дурити цілий світ у тому, що вони насправді роблять в Україні. Вони мають визнати – це ніщо інше, як геноцидна колоніальна війна проти українського народу. І зупинити це, негайно вивести свої війська. А, головне, припинити підле бомбардування українських лікарень, шкіл та житлових будинків”.

Читайте також: “росія – ворог! Слава Україні!”: у Вірменії протести проти візиту путіна й проти ОДКБ 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: “Україна потребує зброї, а ми маємо військові заводи”: протест у Болгарії

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *