У Повітряних силах розповіли, якими ракетами атакували Україну

Ракети запсукали з районів Каспійського моря та Волгодонська, а також з акваторії Чорного моря

росія атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури ракетами Х-101, Х-555 та ракетами типу “Калібр”. Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Основна кількість ракет – Х-101 та Х-555 були випущені з літаків стратегічної авіації – бомбардувальників Ту-95 та Ту-160. Атака здійснювалася з з районів Каспійського моря та Волгодонська. 

Решта ракет типу “Калібр” – морського базування, їх запускали з акваторії Чорного моря.

В ОП повідомили, що ситуація наразі критична. Найбільше влучань зафіксовано у центрі та на півночі країни.

Відомо про влучання в об’єкти критичної інфраструктури у низці регіонів. Зокрема у РівномуХарковіЖитомирщині, Львівщині, Вінниччині і Кіровоградщині. Там частково зникло електропостачання.

Екстрені відключення світла почалися й у Києві. Без електропостачання вже половина міста. Відомо, що у столиці російські злочинці поцілили ракетами у два житлові будинки. Щонайменше одна людина загинула.

Нагадаємо, 10 жовтня росія атакувала ракетами 12 областей України та місто Київ. Внаслідок ударів загинули 23 людини, ще близько 100 українців зазнали поранень.

Як повідомляв 5.UA, зранку10 жовтня в столиці пролунали вибухи. рашисти атакували об’єкти інфраструктури та центр міста. У Києві прогриміла низка вибухів у Шевченківському, Солом’янському, Дарницькому, Дніпровському районах. У Шевченківському районі Києва внаслідок ракетного удару загинули 8 людей, ще 24 дістали поранення.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *