У прифронтовій Запорізькій області близько 15% українців відмовилися від евакуації, серед них 60 дітей, – ОВА

Про це інформує з Media Center Ukraine начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

“Ми зробили вичерпні заходи. Наша Нацполіція, молодці, – обійшли всіх, під відеозапис, під письмовий запис взяли у людей їхнє бажання чи небажання (виїхати – ред.). На жаль, частина людей залишилася. Це 10-15% безпосередньо по громадах в цих населених пунктах”, – сказав Старух.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації наголосив, що це особисте рішення кожного українця, відповідно законодавства влада не може силоміць вивозити мирних жителів з їхніх домівок.

“Хоча б принаймні дітей була можливість забирати в таких випадках, а не залишати там, де величезна загроза. На сьогодні не можу сказати, скільки там дітей, а на момент опитування десь 60 дітей було по всій смузі ведення бойових дій”, – додав очільник ОВА.

Також 5 січня начальник Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що рашисти не дозволяють евакуацію у Василівському районі, за останні два тижні пройти змогла лише одна людина.  

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/u-prifrontoviy-zaporizkiy-oblasti-blizko-15-ukraintsiv-vidmovilisya-vid-evakuatsii-sered-nikh-60-ditey-ova

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *