“У рашистів паніка”: армієць ЗСУ Білка пояснив, чому окупанти прицільно б’ють саме по Запоріжжю (Відео)

Запоріжжя, Одеса, Миколаїв, Дніпро є великими логістичними центрами

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і блогер, народний психолог та армієць ЗСУ Тарас Білка обговорили, чому ворог масовано обстрілює саме Запоріжжя.

“По-перше, це тактика терористів. Посіяти паніку – це те, на що заточена більшість дій і діяльність терористів. На це були заточені всі найбільші терористичні групи, а ми маємо справу, мабуть, із найбільшою терористичною групою у світі”, – говорить Білка.

І продовжує, що, по-друге, не секрет, що такі міста, як Запоріжжя, Одеса, Миколаїв, Дніпро є великими логістичними центрами волонтерів, зокрема. Зрозуміло, що і в інших містах багато волонтерів, але безпосередньо з рук у руки передати і відносно близько до лінії фронту можна саме в Запоріжжі. Бо не на всі позиції волонтерів пускають, щоб це відвезти.

“Тобто Запоріжжя – це логістичний вузол. Також ми розуміємо важливість Запорізького напрямку. Не можу говорити детально, але ви навіть не уявляєте, наскільки, згідно з тими самими перехопленнями, рашисти бояться наступу саме з Запорізького напрямку. Тому що Запорізький напрямок – це напрямок Василівки. 67% Запорізької області – тимчасово окуповані. Це на 20% більше, ніж окуповано Донецької області. І Запорізька область це одночасно кілька напрямків – і Василівський, і Оріхівський, далі йде Гуляйпільський, а це фактично вже кордон із Донеччиною. Далі йдуть Маріупольський і Бердянський напрямки. Тобто лінія фронту фактично проходить по всій області. І тому зрозуміло, що певні тактичні дії відбуваються також і в Запоріжжі. І за цей час, дійсно, багато є зрадників, колаборантів, тому вважаю, що зараз конче необхідний закон про колаборантів…”, – говорить Білка.

“І Запоріжжя – центр Запорізької області. А Запорізьку область цей ідіот Рогов (колаборант Володимир Рогов – ред.), вони референдуми проводять і чомусь вони вирішили, що вони вирішують за всю область, що теж нелогічно. І тому вони б’ють по Запоріжжю, щоб посіяти паніку, щоб люди більше на це все відволікалися, щоб боялися. А були періоди, коли паніка у цивільних спричиняла тиск на військових. Тому що у всіх є хтось, хто воює. І з ним спілкуються. І завжди лунають запитання: “А чого нічого не робиться? А коли контрнаступ? А у нас що, нічого нема?” І цей тиск, це ж теж ефект накопичення відбувається. Тобто рашисти хочуть посіяти паніку і збільшити тиск на військових. Тому що військових бояться і з військовими воювати не можуть. Тобто терористи воюють із цивільними”, – підсумовує армієць.

Як повідомляв 5.UA, зранку п’ятниці, 30 вересня, рашисти вдарили ракетами по гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. За попередніми даними, частину ракет запустили з колишнього Токмацького району. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу. Нині відомо про 25 загиблих, понад 60 людей потрапили до лікарні.

За даними Офісу президента, по місту окупанти випустили 16 ракет ЗРК С-300.

Дивіться також: Ракетний удар по гуманітарній колоні в Запоріжжі – у мережі опублікували перші кадри з місця трагедії

Нагадаємо, попередній ракетний обстріл Запоріжжя стався ввечері 28 вересня. Тоді ворог випустив по Запоріжжю та Дніпропетровщині щонайменше 5 ракет. Майже усі збила ППО. Вночі вибухи знову повторились. 

Крім того, рашисти ракетами “Іскандер” вдарили по Дніпру. Одна людина загинула, 5 поранено – палало транспортне підприємство. Загалом згоріло понад 100 міських автобусів.

А в Миколаєві й на околицях міста вночі пролунала серія вибухів. Одна з ракет влучила в багатоповерхівку, мешканці опинилися під завалами.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *