У Ризі знесли радянський пам’ятник у парку перемоги, попри протести росіян – відео

Процес демонтажу зайняв три дні

Впав, як радянський союз. У Ризі знесли радянський пам’ятник у парку перемоги, попри протести росіян. Відео моменту падіння центральної стели монумента опублікували в LTV Panorāma, передає “5 канал“.

Зазначається, що процес демонтажу зайняв три дні. Спершу знесли групу скульптур, які зображують радянських воїнів. Наступного дня – скульптуру, що втілює образ Ніки – богині грецької міфології. Вона символізує перемогу, а вчора демонтували останній елемент монумента – 79-метровий обеліск. Він впав у басейн поруч.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/news_5ua/17898″]

Очевидці спостерігали за процесом і гучно аплодували практичній декомунізації. Перед цим “союз росіян Латвії” виступав проти знесення монумента і навіть організував протести у Ризі. Міська рада не дозволила влаштувати мітинг. Але зо пів сотні людей усе одно зібралися біля парку, де розташований пам’ятник. Частина прийшла з червоними квітами, деякі вигукували гасло “фашизм не пройде”. Тоді поліція затримала кілька людей. Після знесення пам’ятника влада країни заявила, що так закриває болючу сторінку історії і шукає кращого майбутнього.

Читайте також: У Харкові окупанти зруйнували пам’ятку архітектури: місто обстріляли близько 4-ї ранку – включення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *