“У росіян буде складна зима”: Курт Волкер прогнозує успішний контрнаступ ЗСУ (Відео)

Зимою рашистам стане важче забезпечувати логістику, тож до весни російська армія стане виснаженою, вважає Волкер

Важку зиму для росії прогнозує колишній спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер. В інтерв’ю “Європейській правді” він заявив, що взимку можлива певна пауза на фронті, яка буде не на користь росіянам.

Їм стане важче забезпечувати логістику, тож до весни російська армія стане виснаженою. Для України ж навпаки – це відкриє нові можливості.

За словами Волкера, до кінця цього року можна очікувати на успішний український контрнаступ. Посадовець додав, що Україна повинна відвоювати всі окуповані росією території, включно з Кримом.

“Зима вплине і на українську армію, але також вона впливатиме на російську. російська армія розтягнута. Вони зараз далеко від своєї землі, і їхнім військовим буде важче доставляти продовольство, паливо, зброю. Словом, у росіян буде складна зима. Україна поверне деякі ключові території. Наступного року ми побачимо подальші спроби України вибити росіян зі своєї землі, мабуть, теж до певної міри успішні. Тому я б не сказав, що відвойоване станом на осінь – це межа. Так, взимку справді напевно буде пауза. Але ця пауза буде не на користь росії”, – вважає Курт Волкер.

Нагадаємо, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *