У росії залишилося менше 45% ракет – ГУР

Через брак високоточної зброї рашисти перейшли на використання ракет X-22 та комплексів ППО С-300

У росії залишилося не більше 45 відсотків ракет. Решту москва вже випустила по українських містах та селах. Про це в інтерв’ю агенції “РБК-Україна” повідомив представник головного управління української розвідки Вадим Скібіцький, передає “5 канал”. 

За його словами, особливо складна ситуація з Іскандерами. Їх лишилося близько 20 відсотків. Через брак точної зброї росія використовує радянські ракети X-22 та комплекси ППО С-300, які не передбачені для обстрілів об’єктів на землі. Але їхні запаси також вичерпуються.

“Високоточна зброя в них уже на межі. За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими ж “Іскандерами”. Тому вони використовуватимуть інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують “Ураган”, “Смерч” – це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів”, – заявив Скібіцький.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму наказує засекречувати факти вибухів на військових об’єктах.

Читайте також: російські окупанти продовжують поливати Україну вогнем: як минула ніч у регіонах

Як повідомляв 5.ua, ворожа розвідувальна група намагалася вести розвідку в районі Потьомкиного на Південнобузькому напрямку, ЗСУ виявили її і знешкодили.

Нагадаємо, у Генштабі опублікували втрати ворога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *