У Харківсько-Запорізькій дієцезії висвячено нового пресвітера, родом із Маріуполя

У суботу, 8 жовтня 2022 р., у Запоріжжі відбулися свячення пресвітерату Ігоря Сиченка.

Про це повідомляє сайт Харківсько-Запорізькій дієцезії.

Свячення вділив ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії єпископ Павло Гончарук, якому співслужили єпископ-помічник Ян Собіло, священники з Харківсько-Запорізької дієцезії на чолі з отцем-канцлером Григорієм Семенковим та з Кам’янець-Подільської дієцезій: ректор семінарії отець Віктор Білоус, економ отець Тарас Вдовченко, духовний отець Павло Шендера.

Також на урочистості були присутні спільнота семінаристів, які організували асисту під час Святої Меси, рідні, друзі, знайомі диякона Ігоря, а також віряни парафії.

Перед початком Святої Меси єпископ Павло, звернувся до диякона Ігоря: «Ти пішов захищати нас від смерті, але сьогодні Господь посилає тебе давати життя, яким є Ісус Христос».

На завершення урочистості єпископ-ординарій Павло побажав неопресвітеру стати в стрій Божого воїнства, зайняти позицію, визначену йому Церквою, стати по стороні Бога і вести боротьбу за спасіння душ.

Ігор — родом із Маріуполя. У 2014 році, на початку військової агресії рф проти України семінарист Ігор перервав навчання в семінарії й пішов на фронт захищати свою країну. Пізніше повернувся зі Сходу і завершив навчання.

Дияконські свячення відбулися 20 листопада 2021 року у Харкові.

Після повномасштабного російського нападу Ігор змінив прізвище із Сичов на Сиченко.

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *