У Хорватії розпочинається дводенний Парламентський саміт Кримської платформи (Відео)

У саміті візьмуть участь делегації з понад 50 країн та організацій

У столиці Хорватії Загребі розпочинається дводенний Парламентський саміт Кримської платформи – майданчику для сприяння деокупації українського півострова. Про це повідомляє “5 канал”.

У саміті візьмуть участь делегації з понад 50 країн та організацій. Очікується також візит спікерки Палати представників Ненсі Пелосі та представників держав “Великої сімки”.

Як повідомили в українському МЗС, учасники саміту виступлять із засудженням спроб росії анексувати Крим, Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області. З вітальним словом до делегацій звернувся голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

“Особливо приємно вітати хорватських експертів, правозахисників, урядовців та дипломатів, які долучаються до сьогоднішнього заходу, ділячись власним досвідом перемоги, повернення до мирного життя, здобуття членства у Європейському Союзі та НАТО, шляху, який пройшла Хорватія і який неодмінно пройде Україна. Продовжуйте цю важливу діяльність, яку бачу в напрацюванні висновків і виробленні рішень, що вже завтра можуть і мають лягти в основу деокупації та реінтеграції нашого Криму в Українську Державу, його відбудову й розквіт, як неповторної української перлини”, – сказав Стефанчук.

Як повідомляв 5.UA, 23 серпня у Києві стартувала “Кримська платформа”, на яку зібралося понад 60 іноземних учасників.  Під час неї президент Польщі Анджей Дуда заявив про важливість повного визволення всієї території України від рашистів, включаючи Крим.

Дивіться також відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *