У Чорному морі відновлено роботу українських портів – ВМС

Військові та цивільні фахівці здійснюють пошук підводних об’єктів, установлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання

У зв’язку з підписанням угоди про розблокування українських портів для експорту зерна відновлено роботу в портах “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний”, повідомляється на сторінці Військово-Морських сил (ВМС) Збройних сил України (ЗСУ) у Facebook в середу.

“Вихід і захід суден до морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який супроводжуватиме корабель лідирування. Але передує цьому клопітка робота й спеціалістів-гідрографів”, – йдеться в повідомленні.

Військові та цивільні спеціалісти здійснюють пошук підводних об’єктів, установлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Також тривають гідрографічні промірні роботи – визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів.

Як повідомляв 5.UA, ранком суботи, 23 липня, росія завдала масованого ракетного удару по Одеському морському торговому порту. Обстріляли саме ту частину інфраструктури, де було зерно, підготоване до відправлення на експорт.

Напередодні в Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Але, як бачимо, росіяни не збираються дотримуватись домовленостей. У МЗС наголосили, що цим обстрілом “путін плюнув в обличчя Ердогану та генсеку ООН”. Адже рашисти вгатили саме в ту частину Одеського порту, де було підготовлене до відправлення зерно.

Після заперечень на росії таки визнали удар по порту Одеси – але знову суперечать один одному. У мережі тим часом з’явилося відео і фото наслідків обстрілу порту.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *