ФБР обшукало будинок Трампа і вилучило засекречені документи – The Washington Post (Відео)

Деякі з вилучених документів описують надсекретні операції США

ФБР провело санкціонований обшук в будинку експрезидента США Дональда Трампа – і вилучило близько 13 тис. документів, 103 з яких були засекречені, а 18 – цілком таємні. Про це пише “Суспільне” з посиланням на The Washington Post.

За даними видання, деякі з секретних документів, вилучених ФБР з будинку та приватного клубу Трампа в Мар-а-Лаго, містили “дуже чутливі” розвіддані щодо Ірану і Китаю. Зазначається, що якщо інформація потрапить до третіх осіб, вона може викрити методи збору розвідданих, які США хочуть приховати від світу.

Принаймні один із вилучених документів описує ракетну програму Ірану. В інших ідеться про “дуже чутливу” розвідувальну роботу, спрямовану на Китай, кажуть джерела.

За даними The Washington Post, в одному з документів ішлося про військову оборону іноземної держави, в т. ч. про її ядерний потенціал.

Джерела видання не змогли сказати, стосується ця розвідка Ірану, Китаю чи якоїсь іншої країни. За ракетною програмою і ядерним потенціалом Ірану уважно стежить західний світ. Американські спецслужби вважають, що Тегеран близький до того, щоб мати достатньо матеріалу для створення ядерної зброї, але не має деяких технологій для розгортання такої зброї, наприклад, не здатний інтегрувати ядерну боєголовку з системою дальньої доставки.

Деякі з вилучених ФБР документів детально описують надсекретні операції США, які охороняються настільки ретельно, що багато високопоставлених чиновників нацбезпеки не знають про них, пише видання. Тільки президент, деякі члени його кабінету або чиновник, наближений до кабінету, могли уповноважити урядовців знати деталі цих програм спецдоступу.

Нагадаємо, у Білому домі підтвердили, що військові Ірану в Криму допомагають рф запускати дрони-камікадзе.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Зробіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *