Фейки про підготовку наступу з білорусі корисні росії – ГУР

У розвідці пояснили, чим країні-агресору вигідна ця ІПСО

Інформація про те, що білорусь нібито готує наступ, спеціально поширюється ворогом. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, такі фейки вигідні росії, бо таким чином країна-агресор намагається посіяти паніку серед українців.

“Інформаційно-психологічні спеціальні операції дуже часто переслідують одночасно кілька цілей. І в даному випадку ми бачимо різні цілі, тобто з одного боку – посіяти паніку серед населення, серед українців, в тому числі жителів прикордонних районів і областей. І дезорієнтувати українські сили оборони, розосередити сили, перекинути сили з інших напрямків. Ну і також об’єктом і цілями цієї спеціальної психологічної операції інформаційної є сама білорусь і білоруси, тобто нагнітання. Зробити так, щоб заіскрило, і все-таки втягнути саму білорусь у повномасштабну війну, чого до цього моменту не було”, – пояснив Юсов.

Він закликав не піддаватися на такі провокації ворога.

“Ми не говоримо про те, що від режиму лукашенка немає загрози. Вона є, і лукашенко допомагає путіну і зброєю, і боєприпасами, і бронетехнікою. Він надає свій повітряний простір для ударів по Україні, але говорити про те, що в найближчому часі відбудеться повномасштабне вторгнення і втягування білорусі вже в наземну операцію, сьогодні ми не можемо”, – наголосив представник воєнної розвідки.

Нагадаємо, напередодні в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти можуть посилити свої угрупування на тимчасово окупованих територіях України підрозділами, які нині перебувають у білорусі. Це може статися після того, як вони пройдуть навчання.

Наразі росія на території білорусі поблизу кордону з Україною зосередила понад 9 тис. своїх військових. За даними ГУР, ще близько 15 тис. білоруських армійців готові долучитись до війни на боці окупантів. 

Раніше в Генштабі ЗСУ попередили, що на росії та тимчасово окупованих територіях готуються до проведення чергової хвилі мобілізації.

Дивіться також відео за темою: 9 місяців війни: кремль хоче переговорів, білорусь погрожує

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *