фсбшники намагалися встановити “жучки” у Верховній Раді – СБУ (Відео)

Щоб реалізувати свій задум, росіяни ще до повномасштабного вторгнення завербували одного із працівників Ради

російська фсб планувала встановити свої “жучки” у залах і кулуарах Верховної Ради. Про це у п’ятницю, 19 серпня, повідомили у Службі безпеки України, повідомляє “5 канал”.

Щоб реалізувати свій задум, росіяни ще до повномасштабного вторгнення завербували одного із працівників підрозділу забезпечення управління справами апарату ВРУ під час його поїздки до тимчасово окупованого рф Криму.

Крім встановлення “жучків”, він також мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, зокрема їхній персональний склад, та щодо змісту офіційних і неформальних розмов.

“Втім, на момент початку повномасштабної агресії росії він звільнився з держустанови, тому не виконав жодного завдання окупантів. Згодом агент намагався працевлаштуватися на стратегічно важливий об’єкт на території Житомирської області. Для цього він проходив спецперевірку, під час якої фахівці СБУ виявили факт вербування. А сам агент добровільно повідомив і докладно розповів про завдання російських спецслужб”, – розповів речник СБУ Артем Дехтяренко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *