Філіппіни накрила смертельна повінь – уже відомо про 15 загиблих, 23 особи зникли безвісти (Відео)

Більшість загиблих потонули через раптові повені

Національне агентство з надзвичайних ситуацій повідомило у вівторок, що кількість загиблих внаслідок повеней і злив, що обрушилися на різні частини Філіппін під час різдвяних свят, зросла до 15 осіб. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

“Більшість загиблих потонули через раптові повені”, – сказав Дієго Маріано, інформаційний співробітник агентства з ліквідації наслідків стихійних лих.

Агентство повідомило, що вісім смертей було зареєстровано у південних провінціях Західний Мізаміс, Східний Мізаміс та Замбонга-дель-Сур. Також п’ятеро людей загинули у східних провінціях Камарінес-Сур, Катандуанес та Північний Самар.

Берегова охорона повідомила, що двоє рибалок загинули після того, як їхній човен затонув біля берегів провінції Південний Лійте в день Різдва.

23 особи досі вважаються зниклими безвісти через негоду. За словами Маріано, більшість зниклих безвісти були рибалками, які вийшли в море, незважаючи на сильний вітер та великі хвилі.

Понад 166 тисяч людей у більш ніж 12 провінціях постраждали від злив і повеней, у тому числі 45 337 жителів були змушені залишити свої будинки і залишитися в евакуаційних центрах, йдеться в повідомленні.

За даними агентства з ліквідації наслідків стихійних лих, збитки, завдані сільському господарству та інфраструктурі, оцінюються більш ніж у 87 мільйонів песо (1,6 мільйона доларів).

Президент Фердинанд Маркос-молодший спостерігає за ситуацією, включаючи зусилля з надання екстреної допомоги постраждалим, сказав його прессекретар Чоло Гарафіл.

Метеобюро повідомило, що тропічний циклон не торкнувся Філіппін, але лінія зсуву викликала сильні дощі на більшій частині країни.

Читайте також: США накрила потужна снігова буря – є людські жертви

Як повідомляв 5.UA, Львів накрила негода: зледеніння зупинило електротранспорт, сніг повалив більш як 100 дерев.

Дивіться також відео 5 каналу: Без світла та води: як Одеса оговтується після ракетної атаки московитів / включення

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Як підготувати авто до зимового періоду та скільки це коштує.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *