Харківський бренд жіночої білизни почав виробляти однострій для українських військових – сюжет (Відео)

Від ідеї до її реалізації минуло кілька місяців

Харківський бренд жіночої білизни почав виробляти однострій для українських військових. Від задуму до реалізації минуло кілька місяців. Спочатку шукали спеціальну тканину, згодом перелаштовувати виробництво з делікатних тканин на цупкіші. Поки що виробники шиють пробну партію із сотні комплектів. Та за потреби готові працювати і з великими замовленнями. Побувала на виробництві знімальна група “5 каналу”.

Під руками майстринь – делікатні тканини та ніжні мережива. Так виробляють тендітну жіночу білизну відомого українського бренду. Але віднедавна до суто жіночого асортименту тут додали і чоловічий.

“У цей непростий час, треба було хоч якось допомогти нашій країні. І ми вирішили спробувати те, що ми вміємо – це шити. І вирішили шити форму”, – каже начальник виробництва Максим Горбачов.

Від ідеї до реалізації минуло кілька місяців. Непростим завданням виявилося роздобути тканину. Через великий попит на піксельний принт кравцям довелося замовляти її з-за кордону. І це не звичайний крам.

“Це матеріал – особливе переплетіння, пропитка та колір. До нього є вимоги щодо щільності, аби воно було міцне, щоб солдат у польових умовах не відчував дискомфорту”, – каже начальник виробництва Максим Горбачов.

Наступним іспитом став етап конструювання. Від замовника фахівці отримали всі необхідні параметри. Те, що тримає в руках технолог Марина Черткова – результат тижнів роботи.

Поки що почали виробляти військові куртки та штани. Під цупку тканину довелося перелаштовувати не лише машини, а й руки. У зоні відповідальності швачки Наталі Єфремової – задня кишеня військових штанів. За годину вона може виготовити їх з десяток.

Поки що на підприємстві виготовляють пробну партію – сотню комплектів однострою. До передачі вже готові куртки.

Які військові підрозділи першими випробують їхню форму, кравці не знають. Готовий однострій передадуть замовникам та дуже чекатимуть на зворотній відгук. Кажуть, за потреби, виготовлятимуть до сотні комплектів на день. 

Оксана Нечепоренко, Харків, “5 канал”

Читайте також: “Надійний тил наших хлопців”: у Львові жінки різних професій взялися за пошиття амуніції для ЗСУ

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *