Хвостаті поліцейські на “5 каналі”: історія трьох собак, які працюють у НПУ і зачаровують усіх навколо (Відео)

Собака Ванда вже 3 роки допомагає в пошуках людей

Бентлі, Ванда та Поля працюють в Нацполіції. На етер прийшли із колегою – молодшою інспекторкою – кінологинею Катериною Бєляєвою.

Ванда вже 3 роки допомагає в пошуках людей. Шукає за запахом. Бентлік у строю трохи менше часу. Він носом чує вибухівку та зброю. На Київщині знайшов кілька схронів.

“Бентлік зі мною 2,5 рочки. Я його взяла, коли Ванда в нас народжувала діток. Бентлік вимагає руху, хоче якоїсь двіжухи”, – сміється кінологиня.

А цю красуню назвали на честь поліції – лагідно Полею. Правоохоронці знайшли її в полі. Точніше, вона їх знайшла – із перебитим хребром приповзла до автівки поліцейських.

“Вона не могла ходити. Бачите, в неї ось тут є 9 гвинтів. В неї спинка зібрана на 9 гвинтів. Після огляду було постановлено, що ми будемо робити їй операцію”, – розповідає Катерина.

Грошей треба було багато. Правоохоронці їх не мали. Однак змогли зібрати і таки зробили операцію. Тепер Поля бігає на своїх чотирьох. Люди, які донатили на лікування та реабілітацію собаки, не перестають допомагати кінологам і надалі.

“Після повномасштабного вторгнення нам дуже допомогли із нашими службовими собаками. Нам люди, з якими нас познайомила Полінька, нам давали бензин, нам давали корм для наших службових собак, нам давали дуже багато медикаментів. Тобто, Полінька, фактично вона підтримувала всю службову кінологію”, – каже молодша інспекторка.

Катерина брала на виїзди Полю, бо та не хотіла залишатися сама. Хвостата помічниця легко знаходила спільну мову з людьми. Так і почала працювати в Нацполіції. Поля допомагає впоратися з емоціями.

“Часто її возимо до бійців тероборони, її знають бійці ЗСУ. Вона просто присутня, її можна погладити, її можна потискати. Вчені кажуть, що від цього покращується емоційний стан”, – переконує Катерина Бєляєва.

Настрій підскочив і у співробітників “5-го”. Чотирилапі камер не бояться, тому в етері почувалися комфортно. І горнулися в обійми до всього каналу. Та й про свою маму не забували.

“Це робота мрії, бо постійно знаходишся із собаками. Вони живуть зі мною, це мої особисті собаки. Я є тричі чемпіонкою світу із гирьового спорту, коли їду на змагання, то доводиться їх дійсно залишати у вольєрі. Вони цього дуже не люблять”, – пояснює інспекторка-кінологиня.

В інший час сержантка поліції такоєж разом із хвостатим тріо. І на чергування, і у відпустки їздять разом.

Марія Марчук, Микола Довгий, “5 канал”

Нагадаємо, у програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і блогер, народний психолог та армієць ЗСУ Тарас Білка обговорили тему тварин на фронті і чи багато тварин залишилися безхатьками через війну “бункерного діда” в Україні.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *