Херсон оговтується від теракту рф, ЗСУ “вкладають” по батальйону окупантів щодоби – хроніка 305-го дня великої війни (Відео)

Напередодні Різдва окупанти понад десять разів намагалися штурмувати українські позиції біля Бахмута

Херсон оговтується після терористичного акту росіян. Напередодні Різдва путінські злочинці вдарили градами по центру міста. Вбили десятеро людей, десятки поранені. Тепер херсонські поліцейські спільно з ДСНСниками та нацгвардійцями допомагають місцевим ліквідовувати наслідки обстрілів. Закривають вибиті вікна. Рятувальники загасили з півтора десятка пожеж, які виникли після ворожих обстрілів. Напередодні після масованого обстрілу в центрі Херсона спалахнуло 6 автомобілів та кіоск на території ринку. А вже після обіду “прилетіло” по одноповерховому житловому будинку. Він зруйнований. З-під завалів витягли чоловіка та жінку. Лише за минулу добу і в Херсоні, і в області російська армія вбила 16-теро людей. 64 мешканців поранені.

“Це був свідомий терористичний акт. Тому що там не було поруч жодної військової цілі. Крім того, там не було жодного об’єкта критичної інфраструктури, по яких ворог так само б’є. Але вчора це було виключно удар по тих локаціях, там, де вони на сто відсотків знали що там є скупчення людей. Один удар був поруч з центральним ринком. Один удар був поруч з центральним ринком, інший з центральним супермаркетом. Там де завжди були люди. У вихідний день, в 11 ранку там завжди люди були. І орки це знали”, – розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Місцева влада закликає херсонців евакуюватися. Зробити це можна щодня. Так, як зробила це мешканка визволеного міста Вікторія. Вона мешкає в мікрорайоні, який найбільше потерпає від обстрілів росіян. На евакуаційному потязі Вікторія прямує до Хмельницького. А компанію у вагоні склав музикант Святослав Вакарчук.

“Я з Острова. І це на Острові коли почалося. Першого грудня повилітало все скло. 4–ий поверх, 5–типовреховий будинок. Я вимушена була покинути цей Острів”, – каже Вікторія.

А такий вигляд має зруйнований росіянами український Бахмут. Наші військові тримають свої позиції. А всі підрозділи на своїх місцях — захисники розповіли про ситуацію в місті – незламній фортеці на Донеччині. Напередодні Різдва окупанти понад десять разів намагалися штурмувати українські позиції. Проте їм це не вдалося.

“Усі були відбиті з втратами для ворога. Мало того, на деяких напрямках наші підрозділи контратакували, повибивали цих “товаріщєй” із раніще займаних позицій. Бахмут визначені позиції тримає, всі підрозділи на своїх місцях”, – запевняє військовослужбовець ЗСУ.

московити, ймовірно, намагатимуться взяти тактичну або оперативну паузу під Бахмутом, вважають в Інституті вивчення війни. Адже росія не має достатньо артилерійських боєприпасів, аби тримати темп бойових дій. Крім, того у загарбників великі втрати. Наступ росіян на Бахмут уже сповільнився. А от у Східному угрупованні військ ЗСУ припускають: від своїх намірів ворог не відмовиться. Російські окупанти намагаються просуватися за трьома основними напрямками: Бахмутському, Авдіївському і з Лиманському. Під постійним шквалом вогню наші герої не дають ворогові прорвати оборону й завдають йому системних втрат.

“За цю добу лише на Бахмутському напрямку понад 50 окупантів було вбито і близько 80 поранено. Так само й на інших напрямках ворогу не дають прорватись і системно його знищують. Цього ранку, за даними Генштабу, знищено 620 окупантів. Фактично щодоби ворог втрачає по батальйону”, – зауважив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Висадити тактичний повітряний десант та здійснити захоплення важливого державного об’єкта. Протидіяти таким ймовірним намірам супротивника готувалися сили оборони. Їхню готовність перевірив Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв. Підрозділи Нацгвардії знищили транспортні гелікоптери ворога у повітрі. А ще вдарили по передовому загону, який намагався захопити плацдарм.

А це вже не бойова легенда. А реальна фатальна статистика втрат загарбників. Свіжі дані оприлюднив Генштаб. Наші військові від початку великої війни ліквідували 102 з гаком тисячі окупантів.

Лише за минулу добу ЗСУ ліквідували ще 620 росіян. 5 танків, 16 бойових броньованих машин та три артилерійські системи. Також путінське військо воєнних злочинців назавжди втратило і вісім одиниць автомобільної техніки – їх спопелили наші захисники.

А ще наші захисники приготували для ворога запеклі подарунки. Боєприпаси, якими окупанти планували обстрілювати Харківщину, повертаються до них бумерангом.

“Віджата у російського окупанта, який драпав з території нашої держави, з Харківської області і сама доблесна 127 бригада територіальної оборони, захопила цей трофей, відремонтувала, взяла боєкомплект, і ці подарунки, які вони готували для нашого міста Харкова, і зараз віддасть ці подарунки їм назад”, – сказав представник штабу оборони Харкова “Марсель”.

Ганна Рибалка, “5 канал”.

Читайте також: окупанти спробують зробити кінець року “темним і складним” для українців – Зеленський 

Дивіться також відео на тему: РЕЙС “БАХМУТ-ВАШИНГТОН”. ЗСУ ТРЕБА РАКЕТИ – ГЕНЕРАЛИ США | Хроніка 43-го тижня

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *