Херсон святкує, ЗСУ збирає “ленд-ліз” від рф, а рашисти зганяють злість обстрілами по цивільних – хроніка 263-го дня великої війни (Відео)

Руйнування переправи через Дніпро – Антонівського мосту – показали з висоти пташиного польоту

Третій день херсонці святкують деокупацію та визволення від московитського гніту. Радість місцевих поділяє і голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич. Та все ж радить бути обачними і не поспішати з масовим святкуванням.

“Ворог замінував майже все. Я дуже вас прошу – не треба збиратися в людних місцях. Щобільше, завтра, 14 числа, будуть проводитися в центрі міста, тому я вас дуже прошу – не заїжджати в центральну частину міста!”, – наголосив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

Стабілізаційні заходи у Херсоні розпочала Нацполіція. Правоохоронці роблять усе можливе заради безпеки містян і правопорядку. Місцеві зустрічають українських захисників і поліцейських, пригощають обіймами і подяками, а також гарячими напоями і випічкою.

Водночас сили оборони України в Херсонській області збирають покинутий росіянами так званий ленд-ліз. Наші захисники знаходять техніку, вцілілу і знищену, склади з боєприпасами. А це, склади з награбованим українським майном, теж покинуті московитами.

Те, що додавало ще більше сил і віри в перші тижні великого вторгнення, – так званий серіал Чорнобаївка. Тоді, у лютому-березні чи не щотижня сили оборони завдавали влучних ракетних ударів по скупченню російської техніки на військовому аеродромі. І нині це легендарне летовище остаточно визволене від загарбників. Нагадує про москолоту лиш металобрухт із рашистської техніки та вирви від вибухів. Нині Чорнобаївка, на думку військових експертів, – один із символів успіхів українського війська та розгрому так званої “другої армії світу”.

Президента країни-терористки путіна вдома дедалі більше критикують за здачу Херсона. На цьому наголошують в американському Інституті вивчення війни. Додають: втеча російських воїнів-мародерів із півдня стала приводом для підриву довіри до кремлівського діда і його здатності виконувати свої військові обіцянки.

Водночас московитські військові продовжують воювати проти беззбройного мирного населення України. Щоночі у вогні російської артилерії і ракет – Донеччина, Дніпропетровщина, Запоріжжя.

Протягом минулої доби ворог укотре атакував Нікополь. У нічне місто прилетіли майже 40 смертоносних снарядів. Поранені двоє жінок.

На Запоріжжі з РСЗВ росіяни обстріляли одне з сіл району. Пошкоджена лінія електропередач, житлові будинки, легкові автомобілі. На щастя, люди залишилися неушкодженими.

На Донеччині рашисти вночі били по лінії фронту та по містах у відносному тилу. У вогні була Дружківка, Святогірськ, Волноваський та Лисичанський напрямок. Кількість руйнувань та ймовірних постраждалих встановлюють.

Руйнування переправи через Дніпро – Антонівського мосту – показали з висоти пташиного польоту. Його підірвали російські окупанти, коли тікали з правобережжя Херсонщини. Сьогодні ж, на вцілілій частині замайорів прапор України. Як зазначили військові, що вивісили стяг на переправі, це на честь усіх захисників, котрі не дожили до дня деокупації Херсона.

А ще українські прапори по-особливому берегли херсонці. Одні закопували їх у банках, інші ховали у торбинках у землі. Аби вберегти цінність від рашистів і тим самим вберегти своє життя та дочекатись моменту, аби дістати їх.

Оксана Погомій – активістка громадської організації “Справа Громад” під час окупації залишалася у Херсоні, допомагала місцевим та вірила – українське військо все відвоює. І за понад 250 днів від моменту захоплення рашистами зустрічає однодумців на своєму подвір’ї.

До жінки та її родини у Херсоні завітали військовослужбовець, депутат київської міськради та активіст “Справи Громад” Олександр Погребиський із побратимами. Обійми, сльози радості та подяка пані Оксані за сміливість.

Олена Рибінська, “5 канал”

Як повідомляв 5.ua, українські військові показали, як заходили до Херсона.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео на тему:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *