Хлопчик не розмовляє: першим стресом стала війна, другим – загибель тата ‒ історія родини з Волновахи (Відео)

Родині допомагає благодійний фонд “Діти героїв”

Пів року без батька. Родина українського захисника з Волновахи намагається будувати нове життя у Черкасах. Тато Сергій Колоколов загинув у квітні. Його трирічний син Матвій через стрес не розмовляє. Через це його мама не може піти на роботу, щоби забезпечити родину. Вижити у чужому місті переселенцям допомагає благодійний фонд “Діти героїв”.

Трирічний Матвійчик обожнює дощ та бродити по калюжах. Граючись, втікає від мами Оксани та скаче по всьому дитячому майданчику. Але цей на перший погляд веселий хлопчик уже пів року не розмовляє. Першим стресом стала війна і втеча з дому, другим ‒ загибель тата. Його тато ‒ український захисник Сергій Колоколов. До повномасштабного вторгнення родина жила у Волновасі. Мали власний будинок. Чоловік був успішним тренером із важкої атлетики.

“В нього була своя спортивна школа, він був тренером із важкої атлетики, в нього було багато учнів, 4 з них уже стали майстрами спорту, він дуже любив свою роботу, всього себе віддавав”, ‒ пригадує вдова захисника Оксана Колоколова.

Після повномасштабного вторгнення Сергій Колоколов пішов у місцеву тероборону ‒ захищати Волноваху. Родину вивіз у безпечніше село біля Дніпра, туди приїздив їх навідувати. А в середині квітня Оксані повідомили: “Сергія більше не чекати”.

“Вони їхали кудись на завдання і наїхали на міну. Йому робили операції, не могли врятувати”, ‒ додала Оксана Колоколова.

Тоді родина і переїхала до Черкас. Щоб підтримати Оксану з сином, зібрали валізи і її батьки. Приїхали до чужого міста та орендували квартиру. Проте Оксана на роботу піти не може: психолог, до якого ходять із Матвієм, віддавати дитину до садочка не радить.

“Він замкнувся в собі, те, що намагався вимовляти ‒ все пропало, ми зараз займаємось із психологом, не знаю”, ‒ наголосила вдова захисника.

Родині допомагає благодійний фонд “Діти героїв”. Під його опікою 800 дітей, які втратили одного або обох батьків. Щоб допомогти неповним родинам, волонтери шукають благодійників в Україні та за її межами. Родині Колоколових допомогли речами, фінансами, іграшками та організували медичні послуги.

“Не було б ні дня, коли не зверталися до когось ‒ це сотні імейлів, український бізнес іде нам на зустріч, це і аптеки, це і лабораторії, це і виробники якихось іграшок, хтось надає нам свої послуги, хтось надає нам можливість реклами чи публікацій, отак як то кажуть, з миру по нитці. Зараз нам уже багато нам стало донатів з-за кордону. Європейцям і американцям зараз набагато легше давати гроші не на армію, а на такий от мирний спосіб підтримки”, ‒підсумувала співзасновниця благодійного фонду “Діти Героїв” Антоніна Головач.

Долучитися до допомоги може кожен охочий у будь-якій точці світу. На сайті фонду є реквізити. Зробити переказ можна у гривнях, іноземною та криптовалютою. Доступний банківський рахунок, pay-pal.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: “Мамо, де тато?”: як родина загиблого військового переживає втрату і яку роль відіграє фонд “Діти героїв” 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *