Хочуть допомогти пораненим: одесити штурмують місцеві центри переливання крові – включення (Відео)

Лише за півтори години роботи медикам вдалося зібрати понад 9 літрів

“Здавати кров не страшно, страшно, коли її немає”. Одесити третій день поспіль штурмують місцеві центри переливання крові. Хочуть допомогти пораненим, яких доставляють на лікування із зони бойових дій.

Лише за півтори години роботи медикам вдалося зібрати понад 9 літрів. У донорів беруть по 450 мілілітрів крові. Після того її обов’язково перевіряють. Лише потім відправляють за потребою. Скільки саме знадобиться та кому – сказати неможливо. Якщо раніше багато крові було необхідно потерпілим у масштабних ДТП чи пожежах. Тепер ці потреби скоротилися. Проте значно побільшало потерпілих на війні, як військових, так і цивільних. 

“Трошки нервуюся, але радий допомогти. Йде війна, я розумію, що це дуже потрібно, багато смертей через те, що втрачають кров, і вважаю, що потрібно допомогати”, – каже донор Олексій Хижняк.

Як повідомляв 5.UA, нещодавно медики у Львові провели одразу дві унікальні трансплантації за ніч.

Також в Україні вперше трансплантували кістковий мозок дорослому від неродинного донора. Операцію провели лікарі Черкаського обласного онкологічного диспансеру спільно з колегами з “Охматдиту”. 

Читайте також: як долучитися до реєстру донорів та допомагати іншим.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *